Reguli care aplicate inainte si dupa implantul dentar asigura reusita interventiei (P)

Despre implantul dentar s-a scris si se va scrie in continuare foarte mult, deoarece, in prezent, este cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa. In linii mari, implantul dentar presupune atasarea unui corp strain in organism – este vorba despre un material biocompatibil, care va fi tolerat de catre acesta.

Implantul dentar reprezinta o alegere prioritara in cazul celor mai multi pacienti cu probleme dentare nu doar pentru avantajele medicale pe care le asigura, ci si din punct de vedere estetic. Practic, viata celor care au facut o astfel de alegere s-a schimbat radical in primul rand pentru ca si-au obtinut din nou zambetul.

Dincolo de ceea ce presupune atasarea implanturilor dentare si in ciuda progreselor tehnologice inregistrate in stomatologie, exista anumite reguli pe care pacientii trebuie sa le respecte inainte de interventie si dupa ce aceasta se realizeaza. De astfel, nimeni nu spune ca obtinerea unei danturi frumoase si a unui zambet radios se poate face fara un minim de efort.

Potrivit specialistilor de la PlazaDent.ro, cabinet stomatologic in sector 6, Bucuresti, efortul medicului care urmareste un rezultat foarte bun, coroborat cu disciplina pacientilor reprezinta cheia succesului in cazul unui implant dentar. Foarte important de notat, cele doua parti au atributii pe care nu si le pot suplini reciproc, motiv pentru care implicarea amandurora este deosebit de importanta.

Atributiile pacientilor inainte de a se efectua implant dentar

Albirea dintilor inainte de atasarea implatului dentar reprezinta o conditie pe care pacientii ar trebui sa o indeplineasca daca urmaresc ca noii dinti pe care ii vor obtine ca urmare a procedurii sa aiba un anumit grad de alb. O astfel de decizie are insa si implicatii ulterioare, in sensul in care chiar si dupa implant pacientii care si-au albit dintii anterior vor trebui sa solicite o astfel de procedura periodic.

O alta conditie de care pacientii ar trebui sa tina cont inainte de implant pe maxilarul superior consta in utilizarea anterioara a unor picaturi de nas cu scopul de a-si desfunda sinusurile. Mai mult de atat, specialistii recomanda clatitul bucal cu apa de gura cu clorhexidina, un antiseptic eficient, timp de cel putin cinci zile, inainte de interventie.

Atributiile pacientilor dupa efectuarea implantului dentar

Indiferent de cabinetul sau clinica stomatologica in care se efectueaza implantul dentar, medicii vor face recomandari pacientilor cu privire la conduita pe care trebuie sa o adopte dupa interventie. De exemplu, medicii de la PlazaDent.ro, cabinet stomatologic care asigura implant dentar in Bucuresti, le recomanda pacientilor ca pe langa administrarea unor antibiotice si analgezice si aplicarea compreselor reci care previn edemul postoperator, sa respecte urmatoarele sfaturi:

  • imediat dupa aplicarea implanturilor sa nu-si perie dintii si nici sa nu isi clateasca gura;
  • sa consume alimente moi, aduse la temperatura camerei;
  • sa nu consume alcool si/sau sucuri acidulate;
  • sa evite sa-si sufle nasul – daca totusi apare aceasta nevoie sa stranute cu gura deschisa;
  • sa doarma cu capul mai sus decat anterior interventiei;
  • la reluarea periajului dentar acesta trebuie sa fie realizat cu blandete si sa se foloseasca apa de gura;
  • sa evite albirea dintilor si detartrajul pentru o perioada;
  • sa respecte vizitele la cabinetul medical, pentru ca stomatologul sa poata sa se asigure ca interventia este o reusita.

Implatul dentar este o solutie, insa rezultatele sale depind foarte mult si de modul in care pacientii respecta recomandarile medicale care i se fac. Abordarea anterioara implantului si disciplina ulterioara contribuie cu mult la reusita unei tehnici capabile sa schimbe vieti.

Recent Posts

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

13 minute ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

43 de minute ago

RUGĂCIUNE puternică în VINEREA MARE pentru noroc şi iertare de păcate

În Vinerea Mare dinaintea Învierii Domnului Iisus Hristos credincioşii creştin-ortodocşi ţin post negru şi se…

o oră ago

Rezultatele anchetei decesului fetiței din Călărași, care a murit după masă: A fost sau nu toxiinfecţie alimentară?

Medicii legişti au finalizat ancheta în cazul fetiței de 4 ani, din Călărași, care a murit…

2 ore ago

HOROSCOPUL săptămânii 6-12 mai. Zodiile afectate de tranzitul Lunii

În perioada 6-12 mai, Luna călătorește prin Univers, influențând nativii cu energiile tranzitului său de-a…

2 ore ago

TRADIŢII. Ce se dă de pomană în prima zi de Paște?

În dimineața din prima zi de Paște, după slujba de Înviere, credincioșii împart alimente pentru…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic