Categories: Ştiri sănătate

Imunizarea persoanelor din mediul rural. Autoritățile iau noi măsuri pentru a facilita vaccinarea

Campania de vaccinare anti-COVID a încetinit, la nivel național. Numărul persoanelor care aleg imunizarea este din ce în ce mai redus, spre deosebire de ultimele săptămâni. Persoanele din mediul rural încă refuză vaccinul sau nu sunt dispuși să meargă către un centru, motiv pentru care autoritățile au luat noi măsuri pentru a facilita procesul de imunizare.

Deoarece vaccinarea în mediul urban a avut un adevărat sucees, autoritățile se concentrează acum pe imunizarea persoanelor din zone mai puțin accesibile. Până în toamnă, când seașteaptă un nou val de îmbolnăviri, autoritățile vor încerca să vaccineze cât mai multe persoane pentru a dobândi imunitatea colectivă.

Autoritățile vor facilita imunizarea persoanelor din mediul rural

Acţiunile de vaccinare anti-COVID la nivel naţional se concentrează în această perioadă în special pe imunizarea persoanelor din mediul rural, în contextul în care coordonatorul campaniei a atras atenţia că este important să se ajungă în toate localităţile din ţară, perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în toamnă fiind cât se poate de clară.

În Satu Mare, de exemplu, s-a anunţat că nu vor mai fi organizate maratoane la oraş, iar acţiunile de vaccinare se vor concentra pe populaţia de la sate.

De asemenea, în Timiş, autorităţile au promis că echipele mobile vor ajunge în toate localităţile din judeţ, iar astăzi este rândul comunei Cărpiniş. Prefectul Zoltan Nemeth s-a declarat mulţumit de activitatea de până acum a acestor echipe.

„Am avut surprize chiar plăcute. O echipă mobilă a mers, de exemplu, pentru un număr estimat de 45 de oameni care şi-au anunţat intenţia de a se vaccina şi ulterior, până la finalul zilei, în acea comună, echipa mobilă a reuşit să vaccineze chiar şi 90 de persoane, adică aproape dublu.

La prima vedere, aceste numere de 45, 90, pot părea mici, dar pentru câte o zi de deplasare a echipelor mobile în comună, pentru mediul rural, este un număr important.

Am constatat că este foarte importantă implicarea primarului, preotului şi a medicilor de familie în comunităţile din mediul rural, astfel că îi rog din nou şi pe această cale pe primari şi pe preoţi să se implice în această campanie”, declară Zoltan Nemeth, potrivit Rador.

Recent Posts

Semnificația spirituală a ploii de stele din Mai 2024

Ploile de meteoriți sunt un fenomen astronomic care a captivat omenirea din cele mai vechi…

21 de minute ago

O zodie are Cosmosul de partea ei. Urmează reușite pe toate planurile la începutul lunii Mai

Mihai Voropchievici vestește mari reușite pentru o zodie în următoarea perioadă. Ceilalți nativi, pe de…

51 de minute ago

Mare atenție la PEȘTE! Medicul Virgil Stroescu: Poate să facă dezastru!

De curând, în timpul emisiunii Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, medicul…

o oră ago

Durere pentru Oana Lis. A murit in Săptămâna Mare

Durere pentru Oana Lis. Soția lui Viorel Lis a povestit la un moment dat care…

2 ore ago

Dieta biochimică a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă fostul președinte la 94 de ani

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, ține o dietă riguroasă și se pare că acest…

2 ore ago

Lidia Fecioru: Acest ritual se face doar în Joia Mare. Îl facem noi, femeile, atunci când se citesc cele 12 Evanghelii

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a prezentat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse cele șase ritualuri cu ajutorul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia