Sari la conținut

Imunizarea persoanelor din mediul rural. Autoritățile iau noi măsuri pentru a facilita vaccinarea

Campania de vaccinare anti-COVID a încetinit, la nivel național. Numărul persoanelor care aleg imunizarea este din ce în ce mai redus, spre deosebire de ultimele săptămâni. Persoanele din mediul rural încă refuză vaccinul sau nu sunt dispuși să meargă către un centru, motiv pentru care autoritățile au luat noi măsuri pentru a facilita procesul de imunizare.

Deoarece vaccinarea în mediul urban a avut un adevărat sucees, autoritățile se concentrează acum pe imunizarea persoanelor din zone mai puțin accesibile. Până în toamnă, când seașteaptă un nou val de îmbolnăviri, autoritățile vor încerca să vaccineze cât mai multe persoane pentru a dobândi imunitatea colectivă.

Autoritățile vor facilita imunizarea persoanelor din mediul rural

Acţiunile de vaccinare anti-COVID la nivel naţional se concentrează în această perioadă în special pe imunizarea persoanelor din mediul rural, în contextul în care coordonatorul campaniei a atras atenţia că este important să se ajungă în toate localităţile din ţară, perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în toamnă fiind cât se poate de clară.

În Satu Mare, de exemplu, s-a anunţat că nu vor mai fi organizate maratoane la oraş, iar acţiunile de vaccinare se vor concentra pe populaţia de la sate.

De asemenea, în Timiş, autorităţile au promis că echipele mobile vor ajunge în toate localităţile din judeţ, iar astăzi este rândul comunei Cărpiniş. Prefectul Zoltan Nemeth s-a declarat mulţumit de activitatea de până acum a acestor echipe.

„Am avut surprize chiar plăcute. O echipă mobilă a mers, de exemplu, pentru un număr estimat de 45 de oameni care şi-au anunţat intenţia de a se vaccina şi ulterior, până la finalul zilei, în acea comună, echipa mobilă a reuşit să vaccineze chiar şi 90 de persoane, adică aproape dublu.

La prima vedere, aceste numere de 45, 90, pot părea mici, dar pentru câte o zi de deplasare a echipelor mobile în comună, pentru mediul rural, este un număr important.

Am constatat că este foarte importantă implicarea primarului, preotului şi a medicilor de familie în comunităţile din mediul rural, astfel că îi rog din nou şi pe această cale pe primari şi pe preoţi să se implice în această campanie”, declară Zoltan Nemeth, potrivit Rador.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel