Categories: Ştiri sănătate

În anul 2021, nunțile s-ar putea desfășura foarte diferit. Ce măsuri au propus organizatorii de evenimente?

Industria care se ocupă cu organizarea nunților și ceremoniilor a suferit pierderi substanțiale din cauza restricțiilor și a contextului pandemic actual. În acest sens, organizatorii caută diferite metode prin care își pot relua activitatea, propunând autorităților evenimente care să respecte regulile impuse. În anul 2021, nunțile s-ar putea desfășura foarte diferit.

În anul 2021, nunțile s-ar putea desfășura numai respectând o serie de măsuri care să respecte cerințele autorităților privind contextul pandemic actual. Propunerile vin chiar din partea organizatorilor, care speră ca activitățile din acest domeniu să poată fi reluate curând.

În 2021, nunțile s-ar putea desfășura fără dans, menținând distanța recomandată între mese, propun organizatorii

Alin Caraman, reprezentant al Asociației Furnizorilor din Industria Nunților, a declarat pentru Digi24 că sezonul ar putea începe în mai. El a spus că aproximativ 159.000 de cupluri se căsătoresc anual, dar că în 2020 au făcut nuntă doar 10% din această cifră.

Organizatorii vor să discute cu autoritățile despre reluarea activităților din acest domeniu, cerând o metodologie privind desfășurarea nunților în funcție de rata de infectare.

Noi venim cu propuneri – câte persoane, câți metri, dacă să fie în aer liber. Nu putem spune cum vor fi nunțile decât în directă legătură cu rata de infectare. Dar, dacă rata se va încadra în zona galbenă sau verde, evident că se pot organiza nunțile cu peste 100 sau 200 de persoane.

Putem să ne ducem spre nunți în aer liber sau cu număr redus în spații interioare. Este foarte importantă ceremonia religioasă, care este urmată de un eveniment. Anumite cupluri stau de un an jumate, sunt dispuși să facă nuntă și fără dans.

Corelat cu rata de infectare, vedem trei variante (pentru accesul participanților la nuntă – n.r.). Persoanele care au trecut prin Covid, cei vaccinați și cei care fac teste rapide sau PCR. Atât organizatorii, cât și mirii sunt dispuși să suporte aceste costuri. Sunt dispuși să cheltuie niște bani suplimentari, dar să poată să aibă loc evenimentul” a declarat Alin Caraman, reprezentant al Asociației Furnizorilor din Industria Nunților, potrivit Digi24.

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

4 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

5 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

6 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia