Categories: Ştiri sănătate

În ce consta regimul alimentar a lui Nicolae Ceaușescu? Incredibil ce mânca acesta când pleca într-o deplasare peste hotare! Cine s-ar fi gândit la asta?!

Celebrul dictator Nicoale Ceaușescu avea acces la o mulțime de delicatese, însă celebrul lider nu avea deloc pretenții culinare. Acesta opta întotdeauna pentru produse tradiționale – naturale și cu proveniență de la țară.

Potrivit cunoscuților, dictatorul comunist cerea un anume preparat bucătarilor. Conform mărturiilor foștilor angajați, șeful statului adora tocana de găină, dar făcută într-un fel special. Mâncarea era compusă dintr-o găină întreagă, inclusiv cu cap, gheare și organe.

Nicolae Ceașescu își începea dimineața aproximativ la aceeși, servind micul dejun alături de soția sa, Elena. Prima masă a zilei consta în ouă fierte, o felie de șuncă sau brânză. Acesta nu consuma cafea, însă era un consumator înrăit de ceai cu lapte.

Deși nu iubea fructele în mod special, acesta consuma zilnic unn fresh de grapefruit, pentru un boost de energie.

Fostul dictator consuma frecvent borş de ştevie, lobodă, piure de urzici. Adesea, bucătarii îi preparau musca de legume cu ou şi smântână, friptură, dar şi salată de roşii cu brânză proaspătă.

Atunci când pleca în vizite de stat, Nicolae Ceaușescu refuza să mănânce din mâncarea gătită de bucătarii altor președinți pentru el, astfel că venea cu mâncarea lui la pachet, gătită de proprii angajați. Mai mult decât atât, acesta refuza chiar și apa ce îi era oferită, iar pentru a-și potoli setea prefera un suc din legume și fructe pe care-l bea doar cu paiul.

Mesele de sărbători cu mâncăruri tradiționale româești

“Nici nu se comparau rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura. Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion” Mihaela Moraru, nepoata lui Nicolae Ceaușescu

 

Recent Posts

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

12 minute ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

42 de minute ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

o oră ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

2 ore ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

2 ore ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

3 ore ago

Citeste si: