Sari la conținut

Când este interzis să mănânci avocado. Greșeala pe care o facem cu toții: Dimineața sau seara?

alternative sănătoase
Sursa foto: arhiva doctorul zilei
alternative sănătoase și accesibile în locul fructului avocado

Când este interzis să mănânci avocado. Greșeala pe care o facem cu toții: Dimineața sau seara? Avocado este unul dintre cel mai consumat fruct pe scară largă în întreaga lume. Bogate în vitamine esențiale, cum ar fi vitamina C, B5, B6, B9, E, K. De asemenea, este o resursă importantă de potasiu, magneziu, betacaroten și acizi grași, acest fruct are numeroase beneficii dovedite pentru sănătate.

Ajută la reglarea tensiunii arteriale, reglează nivelul de colesterol, protejează vederea, reduce riscul de osteoporoză, previne stările de anxietate sau depresie, îmbunătățește digestia, ajută la slăbit, dacă este consumat cu moderație.

Dar care este momentul ideal să consumi avocado?

Considerat micul dejun al campionilor, acest fruct bogat în grăsimi benefice conferă energie și putere de concentrare, dar și fibre care conferă sațietate. Poți consuma avocado dimineața sub forma unui smoothie sau pe o felie de pâine prăjită unsă cu puțină cremă de brânză.

Studii recente arată că dacă mănânci avocado la micul dejun circulația sângelui are de câștigat. Cercetătorii spun că nutrienții din avocado ajută la reglarea tensiunii arteriale și poate avea un efect benefic și asupra nivelului de zahăr din sânge, fiind de ajutor inclusiv celor care se confruntă cu rezistență la insulină.

Mai mult, cercetătorii au demonstrat că acest fruct consumat la micul dejun conferă sațietate pe termen lung și ajută la arderea grăsimilor.

Cu toate acestea, experții vin cu un sfat. Avocado nu trebuie niciodată consumat dimineața pe stomacul gol. De ce? Poate fi greu de digerat. Poți preveni acest lucru dacă îl combini cu pâine prăjită. Câteva felii de avocado pe una de toast integral sunt perfecte pentru prima masă a zilei.

Iar dacă mănânci avocado la prânz, poate într-o salată, alături de o bucată mică de carne la grătar, sau sub formă de guacamole, cu siguranță nu vei mai fi tentată să ciugulești dulciuri sau alte alimente nesănătoase cel puțin 6 ore, potrivit  healthline.com.

Avocado este bogat în grăsimi, fibre și carbohidrați, nutrienți care țin la distanță senzația de foame și pot contribui la accelerarea metabolismului.

Avocado, de evitat seara?

Un fruct avocado are multe calorii, peste 300, așa că dacă ești la dietă, ar fi bine să îl eviți seara, mai ales dacă îl combini și cu alte alimente.

Un alt motiv pentru a-l evita seara ar putea fi conținutul mare de aminoacizi, care pot ține creierul „în priză”, împiedicându-te să ai un somn odihnitor.

Există însă și păreri contrare despre consumul de avocado seara. Unii experți spun că avocado, din contră, te poate ajuta să dormi mai bine, datorită conținutului mare de potasiu, un mineral care ar putea avea un efect benefic în ceea ce privește relaxarea.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.