marți, iunie 6, 2023

Celebrul dictator Nicoale Ceaușescu avea acces la o mulțime de delicatese, însă celebrul lider nu avea deloc pretenții culinare. Acesta opta întotdeauna pentru produse tradiționale – naturale și cu proveniență de la țară.

Potrivit cunoscuților, dictatorul comunist cerea un anume preparat bucătarilor. Conform mărturiilor foștilor angajați, șeful statului adora tocana de găină, dar făcută într-un fel special. Mâncarea era compusă dintr-o găină întreagă, inclusiv cu cap, gheare și organe.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

Nicolae Ceașescu își începea dimineața aproximativ la aceeși, servind micul dejun alături de soția sa, Elena. Prima masă a zilei consta în ouă fierte, o felie de șuncă sau brânză. Acesta nu consuma cafea, însă era un consumator înrăit de ceai cu lapte.

Deși nu iubea fructele în mod special, acesta consuma zilnic unn fresh de grapefruit, pentru un boost de energie.

Fostul dictator consuma frecvent borş de ştevie, lobodă, piure de urzici. Adesea, bucătarii îi preparau musca de legume cu ou şi smântână, friptură, dar şi salată de roşii cu brânză proaspătă.

Atunci când pleca în vizite de stat, Nicolae Ceaușescu refuza să mănânce din mâncarea gătită de bucătarii altor președinți pentru el, astfel că venea cu mâncarea lui la pachet, gătită de proprii angajați. Mai mult decât atât, acesta refuza chiar și apa ce îi era oferită, iar pentru a-și potoli setea prefera un suc din legume și fructe pe care-l bea doar cu paiul.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

Mesele de sărbători cu mâncăruri tradiționale româești

“Nici nu se comparau rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura. Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion” Mihaela Moraru, nepoata lui Nicolae Ceaușescu

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private