Categories: Ştiri sănătate

În plin sezon al virozelor, medicul Adrian Marinescu ne învață cum să ne protejăm: „Aceste medicamente au mai puține reacții adverse”

Din cuprinsul articolului

În acest moment, România se confruntă cu cel mai agresiv sezon al virozelor, unde victimele principale sunt copiii. Cadrele medicale atrag atenția că de data aceasta, virusurile sunt mai agresive, fiind în competiție cu virusul SARS CoV-2.

În România, la nivel naţional, numărul total de cazuri înregistrate în săptămâna 28 noiembrie – 04 decembrie a fost de 69.700.

Valorile înregistrate în acest an sunt îngrijorătoare, anul trecut, în luna noiembrie, numărul cazurilor de viroze fiind de 33.067.

Pe lângă numărul de bolnavi în creștere, țara noastră se confruntă și cu lipsa medicamentelor din farmacii.

Sursa: Unsplash

În schimb, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor informează că una dintre cele mai bune modalităţi care ne apără de viroze şi răceli este vaccinul antigripal, care se găseşte atât în cabinetele medicilor, cât şi în farmacii.

De asemenea, pe lângă evitarea locurilor aglomerate, medicul Adrian Marinescu le recomandă adulţilor şi copiilor să rămână acasă atunci când au simptome specifice gripei.

În plus, medicul aduce lămuriri privind tratamentul folosit pentru reducerea acestor simptome.

„Vorbim despre un tratament simptomatic, dacă avem nevoie de antibiotic, nu ne va ajuta niciun remediu naturist. Dacă însă vorbim despre lucruri pe care trebuie să le facem pe moment, de exemplu să tratăm febra sau tusea, sunt multe medicamente naturiste care ne pot ajuta şi au avantajul că au mai puţine reacţii adverse”, a declarat Adrian Marinescu, director medical Spitalul Matei Balş pentru Antena3.

Situația este îngrijorătoare

„Nu mai sunt locuri. Asta nu înseamnă că nu vom consulta și interna un pacient grav. Mutăm. Facem triaj ca pe front. Despre ATI vorbesc. Numai vineri au fost intubați 3. Toate ventilatoarele sunt ocupate, cele 6 sunt ocupate” a atras atenția, la Digi24.ro, Mihai Craiu, medic pediatru.

Dr. Mihai Craiu atrăsese atenția de mai bine de o săptămână că ar putea urma o creștere a cazurilor de viroze în rândul copiilor, ceea ce s-a și adeverit.

„Mă gândesc că familiile se vor reuni, vor fi câteva zile de minivacanță, câteva zile în care putem ieși în natură, indiferent de vreme. Sau putem să ne „aglomerăm” în spații închise?! Cei care au în familie copii foarte mici ar trebui să încerce să evite aglomerația. Mai ales … indoor. Căci valul de bronșiolite crește tot mai mare”, atrăgea atenția cunoscutul pediatru.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

10 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

11 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

12 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: