marți, ianuarie 31, 2023

În acest moment, România se confruntă cu cel mai agresiv sezon al virozelor, unde victimele principale sunt copiii. Cadrele medicale atrag atenția că de data aceasta, virusurile sunt mai agresive, fiind în competiție cu virusul SARS CoV-2.

În România, la nivel naţional, numărul total de cazuri înregistrate în săptămâna 28 noiembrie – 04 decembrie a fost de 69.700.

Valorile înregistrate în acest an sunt îngrijorătoare, anul trecut, în luna noiembrie, numărul cazurilor de viroze fiind de 33.067.

Te-ar mai interesa: Simptome neobișnuite care pot indica o boală gravă...

Pe lângă numărul de bolnavi în creștere, țara noastră se confruntă și cu lipsa medicamentelor din farmacii.

virozele
Sursa: Unsplash

În schimb, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor informează că una dintre cele mai bune modalităţi care ne apără de viroze şi răceli este vaccinul antigripal, care se găseşte atât în cabinetele medicilor, cât şi în farmacii.

De asemenea, pe lângă evitarea locurilor aglomerate, medicul Adrian Marinescu le recomandă adulţilor şi copiilor să rămână acasă atunci când au simptome specifice gripei.

În plus, medicul aduce lămuriri privind tratamentul folosit pentru reducerea acestor simptome.

Te-ar mai interesa: Privitul la lumânare timp de 10 minute te scapă de...

„Vorbim despre un tratament simptomatic, dacă avem nevoie de antibiotic, nu ne va ajuta niciun remediu naturist. Dacă însă vorbim despre lucruri pe care trebuie să le facem pe moment, de exemplu să tratăm febra sau tusea, sunt multe medicamente naturiste care ne pot ajuta şi au avantajul că au mai puţine reacţii adverse”, a declarat Adrian Marinescu, director medical Spitalul Matei Balş pentru Antena3.

Te-ar mai interesa: Zodii care se vor căsători în 2023. Este anul lor!...

Situația este îngrijorătoare

„Nu mai sunt locuri. Asta nu înseamnă că nu vom consulta și interna un pacient grav. Mutăm. Facem triaj ca pe front. Despre ATI vorbesc. Numai vineri au fost intubați 3. Toate ventilatoarele sunt ocupate, cele 6 sunt ocupate” a atras atenția, la Digi24.ro, Mihai Craiu, medic pediatru.

Dr. Mihai Craiu atrăsese atenția de mai bine de o săptămână că ar putea urma o creștere a cazurilor de viroze în rândul copiilor, ceea ce s-a și adeverit.

Te-ar mai interesa: Tipuri de cancer greu de depistat. Simptomele apar...

„Mă gândesc că familiile se vor reuni, vor fi câteva zile de minivacanță, câteva zile în care putem ieși în natură, indiferent de vreme. Sau putem să ne „aglomerăm” în spații închise?! Cei care au în familie copii foarte mici ar trebui să încerce să evite aglomerația. Mai ales … indoor. Căci valul de bronșiolite crește tot mai mare”, atrăgea atenția cunoscutul pediatru.

Te-ar mai interesa: Cătălin Scărlătescu, momente cumplite la „America ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private