Categories: Ştiri sănătate

În urma cu puțin timp Dr. Anthony Fauci a declarat: „Gradul de normalitate va fi atins până la data de…”

Cel mai mare expert în boli infecțioase al națiunii a avertizat luni că pandemia nu va dispărea în liniște, dar a spus că atingerea „unui grad foarte puternic de normalitate” în SUA și alte națiuni bogate este probabil până la sfârșitul anului, conform The Harvard Gazette.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și consilierul de vârf al pandemiei președintelui Biden, a salutat progresele înregistrate până acum în vaccinarea americanilor, dar a spus că rămâne multă muncă pentru a ajunge vaccinul la cât mai mulți oameni posibil. De asemenea, el a avertizat că, în cazurile care cresc pe plan internațional, pot apărea noi variante în SUA în orice moment.

„Cred că ne vom apropia de un grad foarte puternic de normalitate până vom ajunge la sfârșitul anului”, a spus Fauci în cadrul unui eveniment online, luni, sponsorizat de Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan. „Nu se va încheia la nivel global anul acesta cu siguranță”.

În ciuda acestei note de optimism, Fauci a descris momentul actual ca fiind „precar”, media de șapte zile a cazurilor noi în SUA oscilând cu încăpățânare la aproximativ 60.000 – suficient pentru a alimenta o nouă creștere a pandemiei.

„Suntem încă într-un loc foarte precar în ceea ce privește dinamica virală”, a spus Fauci. „[Dar] dacă putem vaccina 3 milioane de persoane pe zi, literalmente într-o perioadă de câteva săptămâni, vom începe să vedem o întoarcere a dinamicii, dar nu până la lipsa infecțiilor. Dacă aștepți o imunitate clasică, asemănătoare rujeolei, va trece ceva timp până să ajungem acolo. Dar asta nu înseamnă că nu vom avea o diminuare semnificativă a numărului de infecții pe zi „.

Potrivit Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, mai mult de jumătate dintre adulții din SUA, 54%, au primit cel puțin o doză de vaccin și aproape 100 de milioane sunt complet vaccinați. Succesul SUA în imunizarea populației sale contrastează puternic cu bătăile sale care gestionează pandemia pre-vaccinare. Statele Unite au înregistrat 31,9 milioane de cazuri de COVID-19 și 569.000 de decese, conform cifrelor CDC, ambele fiind cele mai mari din lume.

 

 

 

Recent Posts

Cine va primi o pensie mai mare cu sume cuprinse între 600 și 1600 lei din septembrie

Pensionarii cu mulți ani de muncă vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, între 600…

5 minute ago

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

34 de minute ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

o oră ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

13 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

14 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

14 ore ago

Citeste si: