marți, iunie 28, 2022

Cel mai mare expert în boli infecțioase al națiunii a avertizat luni că pandemia nu va dispărea în liniște, dar a spus că atingerea „unui grad foarte puternic de normalitate” în SUA și alte națiuni bogate este probabil până la sfârșitul anului, conform The Harvard Gazette.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și consilierul de vârf al pandemiei președintelui Biden, a salutat progresele înregistrate până acum în vaccinarea americanilor, dar a spus că rămâne multă muncă pentru a ajunge vaccinul la cât mai mulți oameni posibil. De asemenea, el a avertizat că, în cazurile care cresc pe plan internațional, pot apărea noi variante în SUA în orice moment.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

„Cred că ne vom apropia de un grad foarte puternic de normalitate până vom ajunge la sfârșitul anului”, a spus Fauci în cadrul unui eveniment online, luni, sponsorizat de Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan. „Nu se va încheia la nivel global anul acesta cu siguranță”.

În ciuda acestei note de optimism, Fauci a descris momentul actual ca fiind „precar”, media de șapte zile a cazurilor noi în SUA oscilând cu încăpățânare la aproximativ 60.000 – suficient pentru a alimenta o nouă creștere a pandemiei.

„Suntem încă într-un loc foarte precar în ceea ce privește dinamica virală”, a spus Fauci. „[Dar] dacă putem vaccina 3 milioane de persoane pe zi, literalmente într-o perioadă de câteva săptămâni, vom începe să vedem o întoarcere a dinamicii, dar nu până la lipsa infecțiilor. Dacă aștepți o imunitate clasică, asemănătoare rujeolei, va trece ceva timp până să ajungem acolo. Dar asta nu înseamnă că nu vom avea o diminuare semnificativă a numărului de infecții pe zi „.

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

Potrivit Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, mai mult de jumătate dintre adulții din SUA, 54%, au primit cel puțin o doză de vaccin și aproape 100 de milioane sunt complet vaccinați. Succesul SUA în imunizarea populației sale contrastează puternic cu bătăile sale care gestionează pandemia pre-vaccinare. Statele Unite au înregistrat 31,9 milioane de cazuri de COVID-19 și 569.000 de decese, conform cifrelor CDC, ambele fiind cele mai mari din lume.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private