Categories: Ştiri sănătate

Înghețata poate fi prietenoasă cu silueta? Da! Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic pentru cea mai bună și sănătoasă înghețată!

Din cuprinsul articolului

Dintre toate dulciurile, îngheţata săracă în grăsimi este cel mai puţin periculoasă pentru siluetă.

Îngheţata nu îngraşă, ba chiar poate să topească grăsimea, dacă ştiţi cum să combinaţi corect alimentele şi nu consumaţi mai mult de o cupă pe zi. Cât timp face parte dintr-o dietă sănătoasă, acest desert vă poate ajuta chiar să scăpaţi de câteva kilograme în plus. „Dintre toate dulciurile, îngheţata cu puţine grăsimi şi ciocolata amăruie sunt cel mai puţin periculoase într-o dietă”, spune medicul nutriţionist Corina Zugravu, de la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, din Bucureşti.

„Cu un aport caloric de până în 600 de calorii pe zi, vei slăbi chiar dacă acele calorii provin din îngheţată, cartofi prăjiţi sau altceva. Şi, într-adevăr, funcţionează! Credeţi-mă! În limita a 500 de calorii, poate am mânca trei ciorbe, de exemplu. Dar, dacă tu hotărăşti că vrei acel aliment, mănânci acel aliment, dar să fie în limita a 500-600 de calorii. Este o chestiune de cantitate. Nimic pe lume nu este fără calorii, în afară de apă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit Antena3.

Mihaela Bilic a mai spus că înghețata „este foarte prietenoasă cu silueta”. „Pentru că are acest amestec de lapte cu zahăr, organismul absoarbe zahărul lent, e grăsime puţină. Dar trebuie să fie o îngheţată simplă, gen vafă, îngheţată de vanilie sau de cacao, fără sirop. În plus, ne dă o stare de bine şi este un aliment plăcut pentru vară”, a spus Mihaela Bilic.

Rețetă de înghețată de casă

Îngheţată de banane

Ai nevoie de: 2 banane, 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao,  miere de albine, după gust,  fulgi de cocos, fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.

Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

7 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

37 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică