joi, august 11, 2022

Un stil de viață sănătos trebuie să includă aportul necesar de fructe și legume proaspete. Acestea asigură nutrienții esențiali pentru o bună funcționare a organismului și mențin sănătatea generală. Deși toate legumele și fructele au beneficiile proprii asupra sănătății fizice, anumite fructe pot contibui și la menținerea sănătății mintale și stimulează starea de bine.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

Beneficiile bananelor sunt cunoscute în toată lumea, fiind printre cele mai consumate fructe la nivel mondial. Acestea sunt prietenoase cu sistemul digestiv, sunt bogate în nutrienți esențiali și, de asemenea, provoacă o stare de bine în tot organismul.

De asemenea, sunt sărace în calorii, ceea ce înseamnă că le poți consuma fără rețineri și pot fi o alternativă sănătoasă a gustărilor dintre mese.

Beneficiile bananelor asupra organismului și sănătății emoționale

„Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii – tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși. (…)

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă sistemului nervos și a mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonină este substanța de care depinde starea noastră de bine liniștea și echilibrul psihic”, explică Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, potrivit DC Medical.

Te-ar mai interesa: Horoscopul dragostei: Ce nativi fac cuceriri în va...

Sunt benefice pentru siluetă și protejează tubul digestiv

„Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banane – nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare”, adaugă nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private