Categories: Ştiri sănătate

Israelul a început vaccinarea copiilor în școli. Mai mult de 1.100 de elevi au primit deja prima doză

Israelul a început vaccinarea copiilor în școli. Mai mult de 1.100 de elevi au primit deja prima doză.

La sfârșitul lunii noiembrie, Israel a lansat campania de vaccinare anti-covid a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Acum, a început campania de vaccinare a copiilor în școli, ca o consecință a faptului că Guvernul și-a anunțat concentrarea eforturile în intensificarea imunizării în rândul populației pentru a preveni sau cel puțin a limita un focar al noii variante Omicron.

Potrivit datelor împărtășite luni de Ministerul Sănătății, peste 1.100 de elevi și-au făcut deja prima doză.

Israelul a început vaccinarea copiilor în școli

Deși este încă cauzată de varianta Delta, spre deosebire de Omicron, morbiditatea în Israel a crescut ușor în ultimele săptămâni, numărul mediu de cazuri zilnice noi pe o bază săptămânală crescând progresiv de la 456 în a treia săptămână a lunii noiembrie, la 610 săptămâna trecută.

Între timp, rata de reproducere sau „R” a fluctuat între 1 și 1,12, ceea ce înseamnă că infecțiile sunt în creștere, deși doar moderat. Duminică, R-ul ținea la 1.06. Au fost identificați 444 de purtători de virus noi în ziua precedentă. Cu o săptămână mai devreme erau 543.

De săptămâni întregi, copiii de 5-11 ani au reprezentat peste 40% din cazurile noi înregistrate în țară, în timp ce campania de vaccinare nu a decurs atât de repede pe cât speraseră autoritățile. Din aproximativ 1,2 milioane de copii eligibili, doar 115.000 au primit o doză.

Potrivit Jerusalem Post, duminică, guvernul a prelungit restricțiile de călătorie adoptate împotriva Omicron la sfârșitul lunii trecute pentru a întârzia pe cât posibil răspândirea variantei în țară, pe de o parte. 

Iar, pe de altă parte, pentru a câștiga timp pentru a crește numărul de persoane complet vaccinate, inclusiv adulți care au mai nevoie pentru a primi prima doză – în jur de 700.000 – și peste un milion de persoane care trebuie să primească un rapel, deoarece trebuie să existe o perioadă de peste cinci luni după două injecții.

Decizia a fost luată după ce noi cercetări arată că două injecții ale vaccinurilor Pfizer sunt mai puțin eficiente împotriva variantei Omicron și că trei injecții ar putea oferi o protecție mai mare împotriva infecției.

Israelienii pot călători în țările din „scenariul roșu” doar cu o permisiune specială

Duminică seara târziu, the Pandemic Response Team și the Advisory Committee on Vaccines au dezbătut dacă să reducă intervalul minim dintre a doua și a treia doză de la cinci la trei luni, dar în cele din urmă au decis să nu facă acest lucru.

Comitetele au evaluat, de asemenea, dacă să dea sau nu a patra doză persoanelor care sunt imunodeprimate, vârstnice sau cu risc crescut de a dezvolta COVID-19 sever, dar au decis și împotriva acestui lucru.

Cu toate acestea, oficialii din domeniul sănătății au decis că perioada de timp dintre recuperare și vaccinare ar putea fi scurtată de la șase luni la trei luni. Până acum, Israelul a înregistrat 67 de cazuri Omicron.

Luni, Ministerul Sănătății Nitzan Horowitz și Ministerul de Interne Ayelet Shaked au aprobat desemnarea Regatului Unit și a Danemarcei drept țări „roșii” începând cu miezul nopții în noaptea de miercuri până joi.

Israelienii nu pot călători în țările roșii decât dacă NU obțin o permisiune specială, iar când se întorc trebuie să se plaseze în carantină pentru cel puțin o săptămână, indiferent de statutul lor de imunizare. În prezent, 50 de țări africane sunt pe listă.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

28 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

59 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică