sâmbătă, iulie 2, 2022

Odată cu apariția variantei Omicron, autoritățile din toată lumea au aplicat măsuri restrictive în privința călătoriilor. Acestea au rolul de a preveni răspândirea noii tulpini, care este mai contagioasă decât orice altă variantă SARS-CoV-2 descoperită până acum.

În cazul României, autoritățile au aplicat aceste măsuri atât pentru evitarea pătrunderii virusului în țară, cât și pentru depistarea timpurie, în cazul posibilelor infecții.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

Noi măsuri restrictive pentru intrarea în România

România înăspreşte condiţiile de intrare în ţară, după ce şi aici a apărut varianta Omicron a coronavirusului. Începând de vineri, persoanele care sosesc din afara UE pot intra în România doar cu prezentarea unui test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore, iar persoanele nevaccinate vor intra imediat în carantină. De asemenea, şi persoanele care sosesc în România din statele UE se pot aştepta la restricţii, anunță RKB, citat de RADOR.

Corespondenţă din Bucureşti, Katalin Demeter: Persoanele care sosesc în România din ţări membre ale UE, precum şi Elveţia, încadrate în zona galbenă sau verde, nu sunt obligate să deţină un test PCR dacă dovedesec faptul că sunt vaccinate sau că ultimele şase luni au trecut prin boală.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

Persoanele nevaccinate care sosesc din ţările UE încadrate în zona roşie vor fi obligate să intre în carantină pentru 14 zile, perioadă care se poate scurta la 10 zile, cu prezentarea unui test negativ.

Există însă şi câteva excepţii, de exemplu, persoanele care tranzitează ţara, şoferii profesionişti, precum şi navetiştii transfrontalieri sunt scutiţi de restricţiile care vor intra în vigoare de vineri dacă vor putea să prezinte un document eliberat de angajator.

Te-ar mai interesa: Transplantul de fecale, un tratament-minune pentru...

Omicron se răspândește mai repede decât orice altă tulpină

Omicron se răspândește mai rapid decât orice altă variantă depistată până în prezent, a declarat miercuri premierul britanic, Boris Johnson, care a îndemnat cetățenii să își facă doza suplimentară de vaccin, denumită booster.

„Avem, în varianta Omicron, o tulpină care se răspândește mult mai rapid decât oricare altă variantă detectată până acum și este nevoie să ne concentrăm pe acest lucru”, a transmis premierul parlamentarilor.

Te-ar mai interesa: Cum știi că nu mănânci destule proteine. Cinci sem...

„De aceea le cer tuturor să meargă pentru administrarea dozei booster, cât de repede se poate”, a adăugat acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private