Sari la conținut

Noi măsuri epidemiologice pentru gestionarea crizei sanitare. Carantina, impusă în aceste localități

Autoritățile au emis o serie de noi măsuri pentru a gestiona criza sanitară. Acestea au foat aprobate de Departamentul pentru Situații de Urgență și vor fi aplicate în perioada următoare de managerii spitalelor. 

Măsurile epidemiologice au rolul de a face mai ușoară gestionarea contextului pandemic actual. Acestea includ atât spitalele, cât și unele măsuri luate în localități, precum carantinarea.

Aceste decizii vizează în special concediul de odihnă al personalului medical, care va fi amânat pentru 30 de zile.

Noi măsuri epidemiologice aprobate de DSU

Autoritățile au emis o serie de decizii pentru a gestiona eficient criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus. Hotărârile au fost aprobate de Departamentul pentru Situații de Urgență și vor fi aplicate în perioada următoare de managerii spitalelor, comunică RRA.

Astfel, în următoarele 30 de zile în unitățile sanitare supraaglomerate vor fi întrerupte concediile de odihnă, dar și cele fără plată acordate pentru studii sau formare profesională.

Sunt vizați de aceste măsuri și angajații inspectoratelor pentru situații de urgență.

Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluția situației epidemiologice va permite acest lucru.

Au fost amânate și probele practice ale rezidenților din anul cinci la specializarea medicină de urgență, iar cursurile pentru atestatul de asistență medicală de urgență se suspendă timp de două luni.

Personalul medical va primi astfel sprijin acolo unde situația o impune. În schimb, în anumite județe autoritățile au decis plasarea în carantină a unor localități.

O astfel de situație este în municipiul Drobeta Turnu Severin, care a intrat de aseară în carantină după ce rata de infectare în oraș a ajuns la 9,94 de cazuri de COVID la mia de locuitori.

Zeci de polițiști și jandarmi au ieșit seara trecută în trafic și pe străzi, au făcut controale și au explicat localnicilor restricțiile care vor fi timp de două săptămâni.

Persoanele nevaccinate vor  avea nevoie de o declarație pe propria răspundere și un motiv întemeiat pentru a ieși din casă, altfel riscă amenzi drastice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.