Cancerul nu este rezultatul hazardului, ci apare din cauza unui stil de viață nesănătos. Unul dintre obiceiurile care cresc riscul de cancer este consumul de zahăr. Acesta este ascuns în multe produse, inclusiv în alimentele considerate sănătoase precum sosurile semi-preparate pentru salate, cerealele pentru micul-dejun și chiar lactatele degresate.
Un studiu care arată că zaharul “hraneste” tumorile canceroase a fost dat recent publicitatii de catre cercetatorii de la Huntsman Cancer Institute, Statele Unite.
“Stim inca din 1923 ca celulele tumorale au nevoie de o cantitate mai mare de glucoza decat cele normale. Studiul nostru explica acest proces si cum ar putea fi oprit pentru ca, in cele din urma, sa controlam extinderea tumorilor”, a explicat Don Ayer, doctor si profesor in oncologie la Universitatea Utah.
O altă cercetare publicată luna trecută în Journal, Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a scos la iveală că zahărul crește riscul cancerului endometrial la femei.
O echipa de cercetatori, condusa de dr. Custodia Garcia-Jimenez de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid, a descoperit un mecanism-cheie care leaga obezitatea si diabetul de cancer: un nivel ridicat de zahar creste activitatea unei gene implicate in progresia cancerului.
Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…
Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…
În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…
Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…
Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor. Patriarhul…