Legătura dintre depresie și diabet. Studiu surprinzător despre tulburările de somn la diabetici

Legătura dintre depresie și diabet. Potrivit unui studiu, diabeticii care sunt „bufnițe de noapte” sau persoanele care stau până târziu și dorm până târziu, au un risc mai mare de depresie decât persoanele cu alte tipuri de somn.

Potrivit cercetării, dacă acest lucru se va confirma, ar putea avea aplicații semnificative pentru pacienții cu diabet; deși depresia este neobișnuită în această categorie demografică, poate fi deosebit de periculoasă dacă nu este tratată.

Legătura dintre depresie și diabet. Studiu surprinzător despre tulburările de somn la diabetici

Studiul a constatat că pacienții cu diabet care stau treji târziu noaptea și dorm dimineața târziu au mai multe șanse să raporteze simptome de depresie, relatează Time. Cu toate acestea, studiul a remarcat doar o legătură între cele două modele de comportament și nu a putut dovedi o relație cauză-efect.

Pentru studiu, cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Mahidol din Thailanda au solicitat 476 de voluntari din Chicago și Thailanda cu diabet să completeze un chestionar despre starea lor de spirit, calitățile somnului și la ce oră au preferat să adoarmă și să se trezească.

Rezultatele au arătat că, indiferent de locul în care locuiau respondenții din lume, cei care au rămas treji mai târziu au avut mai multe șanse de a prezenta simptome de depresie. Potrivit cercetătorilor, aceste constatări sunt deosebit de importante, deoarece pot ajuta furnizorii de servicii de sănătate să diagnosticheze mai bine depresia la pacienții cu diabet.

De exemplu, Time a raportat că diabeticii depresivi sunt mai puțin capabili să-și gestioneze boala și pot avea mai multe șanse de a dezvolta complicații. Potrivit Clinicii Mayo, acestea pot include leziuni ale nervilor, leziuni ale rinichilor, leziuni oculare sau chiar leziuni ale picioarelor.

„Avem nevoie de cercetări suplimentare pentru a explora o combinație de intervenții care ajută la sincronizarea circadiană, cum ar fi terapia cu lumină și melatonina”, a explicat investigatorul principal Sirimon Reutrakul.

„Aflarea mai multor lucruri despre relația dintre depresie și funcționarea circadiană ne-ar putea ajuta să descoperim strategii de îmbunătățire a sănătății fizice și mentale a pacienților cu diabet zaharat.”

Cercetătorii speră că descoperirile lor vor fi utile nu numai pentru pacienții cu diabet și pentru medicii lor, ci și pentru publicul larg, ca un semnal de alarmă pentru cât de important poate fi să dormi suficient în fiecare noapte.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra