Sari la conținut

Top 10 simptome ale diabetului la care trebuie să fii atent

diabet de tip 2
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Diabet de tip 2: nu ignora aceste 5 semne timpurii!

Din cuprinsul articolului

Diabetul este o boală în care nivelul glicemiei (zahărului) din sânge este prea ridicat, potrivit Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a arătat că diabetul zaharat de tip 2 se datorează faptului că organismul nu reușește să utilizeze eficient insulina pe care o produce, în timp ce diabetul zaharat de tip 1 se caracterizează printr-o producție deficitară de insulină și necesită administrarea zilnică de insulină.

În plus, diabetul gestațional apare în timpul sarcinii și constă într-un nivel al glicemiei mai mare decât cel normal, dar mai mic decât cel care justifică un diagnostic de diabet.

Din acest motiv, Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare, a precizat că unele dintre semnele și simptomele diabetului de tip 1 și de tip 2 includ:

10 simptome ale diabetului

  • Setea crescută.
  • Urinare frecventă.
  • foame extremă
  • pierdere inexplicabilă în greutate.
  • prezența cetonelor în urină (cetonele sunt un produs secundar al descompunerii mușchilor și grăsimilor care apare atunci când nu există suficientă insulină disponibilă).
  • oboseală
  • iritabilitate
  • vedere încețoșată
  • răni care se vindecă greu
  • infecții frecvente, cum ar fi infecții ale gingiilor sau ale pielii și infecții vaginale.
leguma care creste zahărul din sange
Sursă foto: Shutterstock

În plus, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a precizat pe site-ul său că persoanele cu diabet de tip 1 pot avea, de asemenea, greață, vărsături și dureri de stomac. Simptomele pot apărea în doar câteva săptămâni sau luni și pot fi severe. Acest tip de diabet apare, de obicei, la copii, adolescenți sau adulți tineri, dar poate apărea la persoane de orice vârstă.

Sursa a explicat că simptomele diabetului de tip 2 apar, de obicei, pe parcursul mai multor ani și pot fi prezente o perioadă lungă de timp fără a fi observate (uneori nu vor exista deloc simptome vizibile). Boala apare de obicei la adulți, deși este tot mai des întâlnită la copii, adolescenți și adulți tineri. Și, pentru că simptomele sunt greu de identificat, este important să se știe care sunt factorii de risc și ca persoana să se consulte cu medicul dacă are vreunul. Diabetul gestațional apare de obicei la mijlocul sarcinii și nu produce de obicei simptome.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel