Lidia Fecioru: planta care acționează ca un drenaj pentru cei cu fierea leneșă. În plus, reglează colesterolul și împiedică declinul cognitiv

Physalis este un fruct exotic, foarte asemanator cu o rosie mica, avand un gust semi-acid. Aceasta planta este recunoscuta ca fiind una dintre asa-numitele superalimente, deoarece proprietatile sale nutritionale sunt, de asemenea, unele benefice.

In ceea ce priveste valoarea nutritiva a fructului, physalis este o sursa excelenta de provitamina A si vitamina C, pe langa faptul ca are valori foarte mari de proteine si fosfor.

In plus, fructul are un continut ridicat de apa, deci este hidratant si, in plus, are putine calorii. In cele din urma, continutul sau ridicat de pectina ii confera proprietati laxative usoare, ceea ce il face un aliat bun impotriva constipatiei. Astfel, datorita acestor nutrienti, principalele proprietati ale acestui fruct pentru sanatate sunt:

  • Antioxidant
  • Diuretic
  • Efect usor laxativ
  • Are actiune de emoliere
  • Ajuta in curele de slabire

Physalis are o multime de proprietati medicinale, benefice pentru organismul uman. Asa cum s-a mentionat anterior, continutul sau de pectina il face foarte potrivit pentru cei care sufera de constipatie ocazionala, ajutand la reglarea tranzitului intestinal. I

In plus, fructul este o sursa de calciu, fiind benefic pentru cei care sufera de probleme osoase. De asemenea, physalis poate chiar ajuta in ameliorarea problemelor stomacale.

„Physalis este o plantă foarte bogată în betacaroten. Pe timpuri, oamenii se foloseau de această plantă pentru a colora lâna. Colorează foarte bine în roșu.

Se folosește doar fructul. Nu au voie să consume oamenii care au hiperaciditate sau gastrită. Se recomandă persoanele care au probleme cu ciroza.

Este un foarte bun drenaj pentru cei cu fierea leneșă. Ajută mult pentru ochi. Fructele uscate se găsesc la farmacie sau dacă le găsiți pe câmp, să le uscați într-o cutie cu aerisire.

Physalis este foarte bun pentru dermatita atopică, inclusiv pentru psoriazis”, astfel ne îndrumă Lidia Fecioru.

Beneficiile pentru sănătate ale Physalis

Promoveaza tranzitul intestinal

Physalis este bogat in fibre, in special pectina, deci favorizeaza o digestie buna si este recomandat in cazurile de constipatie ocazionala. Aceeasi fibra genereaza satietate, astfel incat sa poata fi inclus in dietele de slabire sau pentru controlul greutatii. P

Pentru aceasta si pentru alte efecte pe care le are, cum ar fi actiunea sa diuretica, physalis este considerat unul dintre fructele care ajuta la scaderea in greutate.

Contribuie la reducerea declinului cognitiv

Fructul physalis contine cantitati semnificative de vitamina C, care ii confera puterea antioxidanta, dar este, de asemenea, demn de remarcat in compozitia sa prezenta microelementelor nutritive esentiale pentru buna functionare a creierului, cum ar fi vitaminele din grupa B si fosfor.

Prezenta flavonoidelor, polifenolilor si acizilor grasi esentiali care dau fructelor proprietati benefice, protejeaza ochii de afectiuni oculare frecvente, cum ar fi cataracta sau cele legate de deteriorarea nervului optic.

Are o mare putere antiinflamatoare si vindecatoare

Acestea sunt alte doua caracteristici care sporesc proprietatile terapeutice ale consumului de physalis . In utilizarea topica, sucul sau favorizeaza vindecarea rapida a ranilor mici, prevenind posibilele infectii.

Utilizat sub forma de cataplasma si aplicat pe o zona care a suferit o contractura musculara, fructul este eficient pentru a reduce inflamatia si senzatia dureroasa.

Datorita capacitatii sale antiseptice si antiinflamatorie, sucul fructului poate fi eficient pentru a combate iritarea gatului.

Contribuie la formarea oaselor mai puternice

Physalis ajuta la mentinerea oaselor si cartilajului in stare buna, prevenind boli cum ar fi osteoporoza.

Motivul consta in continutul sau ridicat de vitamina C si, de asemenea, in prezenta pectinei, care promoveaza absorbtia calciului de catre organism.

Fructul nu numai ca ajuta la reglarea tranzitului intestinal, dar are si proprietati diuretice care contribuie la eliminarea toxinelor acumulate in organism, prevenind, de asemenea, problemele de retentie a fluidelor.

Puterea sa depurativa il face, de asemenea, recomandat pentru a mentine sanatatea rinichilor.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Proprietati antiinflamatorii si analgezice

Proprietatile sale antiinflamatorii si analgezice pot fi, de asemenea, utilizate pentru ameliorarea problemelor gatului si gurii.

Un alt beneficiu este consumul fructului ca adjuvant in tratamentul cataractei. Desi, evident, nu vindeca problema, physalis poate fi folosit pentru a imbunatati oarecum starea pacientului, mai ales intr-un stadiu incipient al bolii.

Reglează colesterolul

Fructul este, de asemenea, un aliment bun pentru cei care sufera de diabet, deoarece ajuta la reglarea glucozei din sange.

De asemenea, physalis are capacitatea de a regla colesterolul, ceea ce inseamna ca are avantajul de a ajuta la reducerea colesterolului rau din sange si la mentinerea sau cresterea celui bun.

 

 

 

Recent Posts

Un ciclon puternic lovește România! Prognoza ANM actualizată

Un ciclon de mare putere a afectat țări precum Franța, Belgia, Germania și Olanda și…

14 minute ago

Planta care scade tensiunea și colesterolul. Lidia Fecioru: Este nemaipomenită!

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre o plantă cu numeroase…

45 de minute ago

Ce NU ai voie să faci de Sfinții Constantin și Elena. Se spune că vei fi urmărit de necazuri tot anul

Pe 21 mai, românii sărbătoresc o zi mare: Sfinții Constantin și Elena. Conform spuselor populare,…

o oră ago

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta Funcționarea…

2 ore ago

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea ignorate

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea…

2 ore ago

Remedii încercate pentru combaterea retenția de apă

Remedii încercate pentru retenția de apă. Retenția de apa sau edemul apare atunci poate fi…

3 ore ago

Citeste si: