Lipsa luminii naturale poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni grave

Legătura dintre timpul petrecut în aer liber și sănătate este foarte strânsă, arată noile cercetări ale oamenilor de știință. Beneficii ale … aerului:

Aerul și soarele au un efect incredibil asupra sănătății și este bine să petrecem cât mai mult timp afară, mai ales în zilele cu soare.

Și cum meteorologii ne avertizează că se strică vremea în curând și vin ploi și temperaturi scăzute, este bine să profităm cât se mai poate. Mai multe detalii despre vreme, citiți aici.

Ei bine, lumina naturală și o porție zilnică de soare ar putea să vă îmbunătățească starea generală de sănătate, noile cercetări făcând legătura între timpul petrecut afară și o stare de spirit mai bună, un somn mai bun și un risc mai mic de depresie pe parcursul vieții.

Cât de gravă este lipsa luminii naturale

„A primi lumină puternică în timpul zilei este la fel de important ca și evitarea luminii pe timp de noapte”, spune psihologul și cercetătorul în domeniul somnului Sean Cain de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, ale cărui studii experimentale anterioare au arătat modul în care lumina artificială influențează somnul și ritmurile circadiene.

Cain și colegii săi au realizat un studiu în care au observat efectul pe care expunerea la lumina exterioară l-a avut asupra somnului și a stării de spirit la peste 400.000 de persoane din cadrul UK Biobank.

Este vorba de un studiu de amploare asupra adulților din Marea Britanie, care colectează informații despre orice, de la obiceiurile de exerciții fizice și de somn până la diagnostice medicale și rezultatele în materie de sănătate, potrivit sciencealert.com.

Oamenii au fost întrebați, printre altele, despre starea de spirit, medicamente și timpul petrecut în aer liber într-o zi obișnuită, vara și iarna.

În medie, adulții din Marea Britanie care au participat la studiu au declarat că petrec aproximativ 2,5 ore de zi în aer liber, iar matinalii și persoanele matinale au petrecut, în general, mai mult timp afară decât bufnițele de noapte.

Totodată, studiile anterioare au arătat că petrecerea timpului în aer liber și în natură are o serie de beneficii pentru sănătate, dintre care o parte ar putea fi legată de faptul că lumina naturală este cel mai important indiciu temporal de mediu pentru ritmurile circadiene ale organismului.

Lipsa luminii naturale ar putea fi un factor-cheie care contribuie la starea de spirit scăzută și la tulburările de somn, care sunt, de asemenea, asociate cu depresia, o tulburare obișnuită a dispoziției și una dintre principalele cauze de invaliditate la nivel mondial.

Din păcate, de la depresie pornesc multe afecțiuni extrem de grave căci depresivul nu mai are poftă de viață, nu se mai îngrijește, mănâncă haotic etc. toate acestea ducând la boli ce-i pot pune în pericol viața.

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

11 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

12 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

12 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

13 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

13 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

14 ore ago

Citeste si: