duminică, noiembrie 27, 2022

Te-ai născut înainte de ’89? Iată ce este obligatoriu să faci pentru a nu avea probleme pentru care ți-ai dori să dai timpul înapoi și să iei decizii corecte.

Dacă te-ai născut pe vremea regimului lui Ceaușescu, este obligatoriu să urmezi anumite recomandări ce se aplică și celor mai tineri de 30 de ani, dar pentru tine este obligatoriu.

Dacă vrei să previi anumite probleme, este foarte important să îți adaptezi stilul de viață conform cu vârsta pe care o ai.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în România! A murit o mare actriță...

De pildă, o regulă de aur pentru a păstra bunăstarea fizică și psihică este să faci 10.000 de pași pe zi. Astfel poți să reduci riscul de boli de inimă. Și asta o spun medicii.

Chiar și 2 minute

Vestea bună este că și numai și 2 minute de mers pe jos după masă fac minuni. Iar beneficiile pentru sănătate cresc cu fiecare pas făcut, a descoperit studiul, dar au atins un vârf la 10.000 de pași.

După aceea, efectele s-au estompat. Numărarea pașilor poate fi deosebit de importantă pentru persoanele care fac activități fizice nestructurate, neplanificate, cum ar fi treburi casnice, grădinărit și plimbatul câinilor.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci cu o zi înainte de Sf. Andrei! ...

„În mod special, am detectat o asociere între pașii incidentali și un riscul mai scăzut atât de cancer, cât și de boli de inimă”, a menționat coautorul studiului, Borja del Pozo Cruz, profesor asociat la Universitatea din Danemarca de Sud în Odense, citat de playtech.ro.

Izvorul tinereții

„Activitatea fizică este absolut magnifică”, a spus Freeman. „Și dacă amesteci asta cu o dietă mai bazată pe plante, dar și dormi suficient și să te conectezi cu ceilalți, poate deveni izvorul tinereții”, a mai spus el.

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

Del Pozo Cruz și echipa sa au publicat recent un studiu similar în care a constatat că 10.000 de pași pe zi reduce riscul de demență cu 50%. Riscul a scăzut cu 25% la doar 3.800 de pași pe zi, conform studiului anterior.

Noul studiu, publicat luni în jurnalul JAMA Internal Medicine, a luat în considerare 78.500 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani din Anglia, Scoția și Țara Galilor care și-au contorizat activitatea fizică.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

După ce au numărat numărul total de pași ai fiecărei persoane în fiecare zi, cercetătorii i-au împărțit în două categorii: mai puțin de 40 de pași pe minut și mai mult de 40 de pași pe minut.

A treia categorie a fost creată pentru cei ambițioși și dornici să se autodepășească.

Aproximativ șapte ani mai târziu, cercetătorii au comparat aceste date cu dosarele medicale ale subiecților și au descoperit că oamenii care au făcut cei mai mulți pași pe minut, în acest caz, aproximativ 80, au fost și cei mai sănătoși dintre ei, notează playtech.ro.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

Ce soluții simple avem la îndemână

Poate că 10.000 de pași pot părea mulți și găsim scuze. Lipsa de timp este cel mai des invocată, dar adevărul este că ne putem organiza timpul dacă vrem.

De exemplu, putem renunța o perioadă la autoturism și mergem pe jos către birou. Iar pe drum, putem alege un traseu unde găsim și ceva natură, vegetație, lac – dacă este posibil.

Oricum, aglomerația din trafic, lipsa locurilor de parcare și prețurile tot mai mari ale carburanților ar putea să ne oblige să facem asta cât de curând. Și este bine să fim antrenați, nu-i așa?

Gata cu scuzele, așadar. Iar pentru monitorizarea pașilor, îți poți instala o aplicație în telefon și te va ține la curent în orice moment al zilei. Ca să nu mai vorbim de ceasurile smart care îți pot monitoriza și pulsul, bătăile inimii etc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private