Sari la conținut

Octombrie începe cu ploi, fulgere, frig. Când se încălzește

horoscop toamna
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Horoscop zilnic

Din cuprinsul articolului

Octombrie începe cu ploi, fulgere și temperaturi foarte scăzute. Când se încălzește din nou: Vom avea o toamnă blândă sau deja ne pregătim să înghețăm în case?

Chiar dacă ultimele zile din septembrie ne-au adus temperaturi ridicate, de până la 34 de grade Celsius, începutul lui octombrie aduce vreme rece, cu temperaturi mai mici cu 10 grade, de la o zi la alta.

De duminică, se arată toamna, încep ploile şi descărcările electrice, iar mercurul în termometre va scădea, a anunţat meteorologul ANM Alina Şerban, astăzi, la Antena 3 CNN.

Dar după veștile proaste primite de meteorologi pentru debutul lunii octombrie, iată că prognoza Accuweather ne dă speranțe.

Ba mai mult decât atât, potrivit prognozelor pentru principalele județe din țară – București, Constanța, Iași, vom avea temperaturi neobișnuite și va reveni vara.

Astfel, prognoza Accuweather arată clar că luna octombrie se arată a fi una caldă, deşi e toamnă, cu temperaturi maxime de până la 25-29 de grade Celsius, specifice verii.

Așada, să ne bucurăm ce acest sfârșit cald de septembrie, cu  vară în toată regula, cu temperaturi și de 34 de grade Celsius cât mai putem.

Când vine frigul

Peste doar câteva zile, vremea schimbă foaia și vine frigul. Ne așteaptă câteva zile cu temperaturi scăzute, ploi, descărcări electrice.

Trebuie să fim foarte atenți cum ne protejăm pentru aceste oscilații mari de temperatură pentru a nu ne îmbolnăvi.

„Ne mai bucurăm de 2-3 zile de vară, cu temperaturi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, chiar cu 7-8 până la 10 grade mai mult decât ar trebui să avem la acest moment. (…)

Dar acest pasaj este de scurtă durată, pentru că se răcește de duminică. La început tot în vest, în nord, în centru, acolo unde este mai rece de regulă, apoi și în celelalte regiuni și vom trece de la o vreme caldă la una rece.

Această răcire înseamnă că vom avea variații termice chiar de 10 grade pentru unele zone, de la o zi la cealaltă, de sâmbătă de exemplu, de la 25-26 de grade în partea de nord a teritoriului, duminică la 17 grade tot în acele zone.

Răcirea va fi mai lentă în partea de sud-est a țării. Va fi un weekend împărțit în două”, a anunţat Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), joi, la Antena 3 CNN.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: