Categories: Ştiri sănătate

Lockdown de azi în acest oraș mare! Se confruntă cu cel mai grav val de coronavirus. Doi ani de închisoare pentru cei care ies din case

Lockdown începând de azi, într-un oraș cu 650.000 de locuitori. Guvernul a anunţat un lockdown de o săptămână în Macao, începând de luni, după ce s-au înregistrat peste 1.500 de infecţii în ultimele trei săptămâni, în pofida mai multor campanii de testare în masă obligatorie. 

Cele şase grupuri din sectorul jocurilor de noroc, Sands China, Galaxy Entertainment, SJM Holdings, Melco International, MGM China şi Wynn Macau, şi-au văzut acţiunile prăbuşindu-se cu procente cuprinse între 6% şi 9% la începutul tranzacţiilor de la Bursa din Hong Kong luni dimineaţă.

Doi ani de închisoare pentru cei care ies din case

Aceasta este primul lockdown în mai bine de doi ani, punând capăt unei înţelegeri între guvernul local şi cazinouri, conform căreia doar unităţile unde au fost descoperite cazuri de COVID-19 vor fi închise temporar, scrie stirileprotv.ro.

Macao este singurul loc din China în care sunt autorizate cazinourile, însă pandemia a afectat puternic această sursă de venituri din regiunea semi-autonomă, care a adoptat o strategie „zero COVID” similară cu cea a Beijingului.

Începând de luni, locuitorii au voie să iasă din case doar pentru a cumpăra produse de primă necesitate şi pentru a se testa. Contravenienţii riscă până la doi ani de închisoare.

Unele servicii publice şi magazine, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile, pot rămâne deschise. Doar persoanele care deţin o autorizaţie sau care prezintă un cod atestând un risc scăzut pentru sănătate pot utiliza transportul în comun.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

21 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

50 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică