Sari la conținut

Carmen Dorobăț: „Va crește incidența COVID-19 în România. Deja se simte în spital”. La ce să ne așteptăm în perioada următoare?

Deși ne bucurăm de perioada aceasta fără restricții, pandemia nu s-a terminat. Acest mesaj a fost transmis de medici chiar din momentul în care au fost ridicate restricțiile, însă acum medicii trag un semnal de alarmă îngrijorător.

În România cifrele persoanelor infectate cu covid s-au dublat într-o săptămână, iar potrivit doamnei doctor Carmen Dorobăț acestă creștere se resimte și în internările în spital.

„Ne aflăm la inceputul unui nou val de COVID-19. Țarile din vestul Europei se află deja la un număr de cazuri mult mai mare ca in România. Sigur că și la noi va crește incidența. Am simțit acest lucru și la prezentările în spital.

Și vom crește ca număr de cazuri undeva la sfârșitul lunii august, să avem un varf in ceea ce priveste acest val.

O să vedem ce se va întâmpla în septembrie, când încep și școlile”, a avertizat medicul infecționist Carmen Dorobăț, la Realitatea PLUS.

„Cert este că ne aflăm într-o perioadă în care să ne punem problema dacă vrem sau nu să ne protejăm prin purtarea măștii”, a mai spus medicul Carmen Dorobăț, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași.

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a avertizat și el în cursul acestei săptămâni că la sfârșitul lunii august ne vom confrunta cu 10.000 de cazuri pe zi. Cu toate aceste, ministrul a anunțat că nu vor fi impuse restricții și se apelează la cooperare din partea populației pentru a se purta masca de protecție.

Și președintele Klaus Iohannis a recomandat măsuri de protecție, după anunțul ministrului Sănătății despre noul val de COVID-19.

„Am discutat cu ministrul Sănătății, care gestioneaza, și mi-a spus că nu se gândeste la măsuri restrictive, ci la recomandări. Eu sper să aibă dreptate și să nu fie nevoie de alte măsuri. Dar o grijă față de propria persoană si de cei apropiați e de bun augur în aceste vremuri”, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: