Categories: Ştiri sănătate

Locurile cu cel mai ridicat grad de infectare cu covid-19. Fenomen numit de specialiști „supercontaminare”

Locurile cu cel mai ridicat grad de infectare cu covid-19 sunt lăcașurile de cult, sărbătorile familiale sau congresele profesionale. Aceste evenimente generează cele mai multe cazuri de covid-19 și au fost numite de către specialiști „supercontaminare”.

Conform epidemiologilor, ascensiunea bruscă a numărului de cazuri se datorează unor accese bruște de la câteva persoane infectate.

În aceste cazuri, virusul se transmite „la 10, 20, 50 de persoane sau chiar mai mult”, în condițiile în care, în majoritatea cazurilor, lanțul de contaminare are tendința de a se întrerupe rapid, explică Benjamin Althouse, cercetător la institutul de modelare a bolilor la Universitatea Washington.

Conform experților, 90% din cazurile de COVID-19 provin de la 10% dintre persoanele infectate în acest mod.

„Supercontaminarea este semnul distinctiv al coronavirusului”, afirma la sfârșitul lui octombrie pe Twitter o responsabilă din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove.

Celebrul caz „Pacienta 31”

În urmă cu câteva luni,  o femeie din Coreea de Sud, a ținut prima pagină a ziarelor, după ce a pornit un val de contaminări, în urma participării la o slujbă religioasă în cadrul Bisericii Shincheonji a lui Isus.

Plecând de la această femeie, s-au îmbolnăvit 5000 de oameni, propagând virusul în Coreea de Sud.

Un caz similar s-a produs și în cadrul unui congres anual organizat de către compania farmaceutică americană Biogen la sfârșitul lunii februarie, care a dus la infectarea a 20.000 de oameni  în regiunea Boston.

Cercetătorii americani au analizat datele din primele patru luni ale epidemiei în statele indiene Tamil Nadu și Andhra Pradesh. Concluzia: 8% dintre persoanele infectate s-au aflat la originea a 60% dintre noile cazuri, în timp ce 71% dintre oamenii contaminați nu au transmis virusul niciunuia dintre contacții lor.

Locurile cu rata de infectare cea mai mare

Momentan sunt mulți factori necunoscuți, însă ceea ce se știe cu siguranță este că transmiterea covid-19 este în strânsă legătură cu o serie de factori precum: spațiile închise și slab aerisite, unde sunt mai multe persoane și care vorbesc, cântă – sunt cele mai propice spații de contaminare.

 

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

3 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

33 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică