joi, decembrie 2, 2021

În timp ce România așteaptă vaccinurile ce ne pot aduce din nou la normalitate, autoritățile au făcut demersurile logistice pentru a facilita procesul de vaccinare. Acesta este un lucru esențial pentru

Te-ar mai interesa: Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccin...

obținerea imunității și oprirea răspândirii virusului. Iată care vor fi primele centre de vaccinare anti-Covid-19 în România!

Potrivit Hotnews.ro, autoritățile au făcut demersurile logistice pentru a stabili primele centre de vaccinare anti-Covid-19 în România. Acestea vizează spațiile cele mai potrivite, care au o capacitate îndeajuns de mare pentru a vaccina cât mai rapid populația.

În această privință, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, anunță primele spații potrivite, într-un interviu pentru Hotnews.ro. Acesta a susținut că sălile de sport și sălile de conferințe vor fi primele spații

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

care urmează să fie transformate în centre de vaccinare.

În timp ce cadrele medicale vor primi primele doze și se vor putea vaccina în spital, publicul larg o poate face la medicii de familie și la centrele special amenajate.

Sălile de sport și sălile de conferință au fost alese datorită spațiului de care dispun. În această situație, centrele de vaccinare necesită îndeplinirea anumitor condiții. Acestea trebuie să fie spațioase, să permită distanțarea fizică și să fie bine aerisite.

Mai mult de atât, procesul de vaccinare va fi facilitat de o echipă organizată. Aceasta se va ocupa de separarea

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

populației, istoricul medical al persoanelor, administrarea vaccinului și monitorizarea populației după administrare.

Primele categorii de persoane care vor fi vaccinate fac parte din sistemul medical, serviciile de asistență socială, oamenii din categorii de vârstă înaintată sau pacienți cu boli cronice. De asemenea, primele doze vor fi administrate și către personalul din domenii esențiale: apărare, educație și energie.

De asemenea, vor exista centre mobile de vaccinare pentru personalul din domeniul energiei electrice sau al distribuției de gaze.

Vaccinarea în masă a populației

Te-ar mai interesa: Ministrul Sănătății, despre măsurile impuse de Săr...

va avea loc după 2-3 luni de la începerea campaniei de vaccinare anti-Covid-19.

 

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri