miercuri, decembrie 1, 2021

Locurile cu cel mai ridicat grad de infectare cu covid-19 sunt lăcașurile de cult, sărbătorile familiale sau congresele profesionale. Aceste evenimente generează cele mai multe cazuri de covid-19 și au

Te-ar mai interesa: Mesajul emoționant al Patriarhului Daniel de Ziua ...

fost numite de către specialiști „supercontaminare”.

Conform epidemiologilor, ascensiunea bruscă a numărului de cazuri se datorează unor accese bruște de la câteva persoane infectate.

În aceste cazuri, virusul se transmite “la 10, 20, 50 de persoane sau chiar mai mult”, în condițiile în care, în majoritatea cazurilor, lanțul de contaminare are tendința de a se întrerupe rapid, explică Benjamin Althouse, cercetător la institutul de modelare a bolilor la Universitatea Washington.

Conform experților, 90% din cazurile de COVID-19 provin de la 10% dintre persoanele infectate în acest mod.

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

“Supercontaminarea este semnul distinctiv al coronavirusului”, afirma la sfârșitul lui octombrie pe Twitter o responsabilă din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove.

Celebrul caz „Pacienta 31”

În urmă cu câteva luni,  o femeie din Coreea de Sud, a ținut prima pagină a ziarelor, după ce a pornit un val de contaminări, în urma participării la o slujbă religioasă în cadrul Bisericii Shincheonji a lui Isus.

Plecând de la această femeie, s-au îmbolnăvit 5000 de oameni, propagând virusul în Coreea de Sud.

Un caz similar s-a produs și în cadrul unui congres anual organizat de către

Te-ar mai interesa: E oficial! Prima secvențiere a variantei Omicron î...

compania farmaceutică americană Biogen la sfârșitul lunii februarie, care a dus la infectarea a 20.000 de oameni  în regiunea Boston.

Cercetătorii americani au analizat datele din primele patru luni ale epidemiei în statele indiene Tamil Nadu și Andhra Pradesh. Concluzia: 8% dintre persoanele infectate s-au aflat la originea a 60% dintre noile cazuri, în timp ce 71% dintre oamenii contaminați nu au transmis virusul niciunuia dintre contacții lor.

Locurile cu rata de infectare cea mai mare

Momentan sunt mulți factori necunoscuți, însă ceea ce se știe cu siguranță este că transmiterea

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

covid-19 este în strânsă legătură cu o serie de factori precum: spațiile închise și slab aerisite, unde sunt mai multe persoane și care vorbesc, cântă – sunt cele mai propice spații de contaminare.

 

Te-ar mai interesa: Ministrul Sănătății, despre măsurile impuse de Săr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri