Din cuprinsul articolului
Mare atenție la aceste gustări! Românii cumpără destul de des acest alimente, în special în această perioadă. Cu toate acestea, experții atrag atenția asupra aditivilor pe care acest gustări le conțin.
O gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia și o gumă de mestecat conțin până la 50 de E-uri.
Conform InfoCons, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.
Cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt:
Acesta este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat și în sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare, iar
când se consumă pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare
Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, atrag atenția specialiștii.
Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…
Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…
Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…
Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…
Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…
Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…