Sari la conținut

Mare atenție la aceste gustări! Sunt pline de E-uri și aditivi

produse de post
Sursă foto: arhivă DOctorul Zilei
acizii grasi trans, periculosi

Mare atenție la aceste gustări! Românii cumpără destul de des acest alimente, în special în această perioadă. Cu toate acestea, experții atrag atenția asupra aditivilor pe care acest gustări le conțin.

O gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia și o gumă de mestecat conțin până la 50 de E-uri.

Conform InfoCons, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Mare atenție la aceste gustări! Sunt pline de E-uri. Sunt pline de aditivi

Cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt:

  • Acidul Ascorbic (E300) – aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor;
  • Acidul Citric (E330), utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid.

Acesta este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat și în sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare, iar

când se consumă pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare

Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, atrag atenția specialiștii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel