Categories: Ştiri sănătate

Măsuri inedite pentru încurajarea vaccinării în rândul copiilor. Ieri, doi copii de până în 9 ani au murit în urma infecției

Din cuprinsul articolului

Vaccinarea copiilor și tinerilor este la fel de importantă precum vaccinarea adulților, susțin specialiștii. Varianta Delta, se pare, afectează tinerii mai mult decât orice altă tulpină descoperită până în acest moment. Cu atât mai mult, odată cu începerea noului an școlar, protecția sporită este necesară pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Imunizarea în rândul copiilor este esențială din două motive principale: protecția împotriva formelor grave de boală și, de asemenea, limitarea răspândirii virusului. Deoarece copiii și tinerii au un contact constant cu alte persoane, vaccinul ar putea diminua atât riscul de boală, cât și de transmitere.

Vaccinarea este aprobată în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Eforturi pentru vaccinarea copiilor

România doboară record după record în ceea ce privește bilanțul zilnic al cazurilor de COVID. Peste 12.000 de cazuri noi s-au raportat ieri. Au fost anunțate și 176 de decese asociate, cele mai multe la persoane nevaccinate, iar două au fost înregistrate la copii de până în 9 ani.

Tocmai pentru a încuraja vaccinarea în rândul copiilor, în Vrancea, de exemplu, se organizează la acest sfârșit de săptămână o acțiune specială, comunică RRA.

Cu o creștere de la o zi la alta a numărului de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, Vrancea a ajuns în ultima zi a lunii septembrie la o rată de incidență de 1,9 la mia de locuitori.

A crescut și numărul copiilor depistați COVID pozitiv, cu excepția raportărilor aferente ultimei zile din septembrie, cifra fiind de peste 90.

Situația a dus și la suspendarea activității didactice pentru 51 de clase și grupe școlare din întreg județul, în care învață peste 1.300 de elevi.

Îngrijorate de numărul redus al elevilor eligibili pentru vaccinare și care s-au imunizat până în prezent, autoritățile sanitare din județ intenționează organizarea în aer liber a unui eveniment în weekend în care să fie invitați și părinții.

Aceștia vor primi informații amănunțite despre cele două seruri folosite pentru vaccinarea copiilor între 12 și 18 ani, despre efectele adverse, dar și despre riscurile la care se expun la infecția cu noile mutații ale virusului SARS-CoV-2 persoanele nevaccinate.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

4 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

4 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

5 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

5 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

6 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

6 ore ago

Citeste si: