Sari la conținut

Măsuri inedite pentru încurajarea vaccinării în rândul copiilor. Ieri, doi copii de până în 9 ani au murit în urma infecției

Simptome Covid

Vaccinarea copiilor și tinerilor este la fel de importantă precum vaccinarea adulților, susțin specialiștii. Varianta Delta, se pare, afectează tinerii mai mult decât orice altă tulpină descoperită până în acest moment. Cu atât mai mult, odată cu începerea noului an școlar, protecția sporită este necesară pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Imunizarea în rândul copiilor este esențială din două motive principale: protecția împotriva formelor grave de boală și, de asemenea, limitarea răspândirii virusului. Deoarece copiii și tinerii au un contact constant cu alte persoane, vaccinul ar putea diminua atât riscul de boală, cât și de transmitere.

Vaccinarea este aprobată în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Eforturi pentru vaccinarea copiilor

România doboară record după record în ceea ce privește bilanțul zilnic al cazurilor de COVID. Peste 12.000 de cazuri noi s-au raportat ieri. Au fost anunțate și 176 de decese asociate, cele mai multe la persoane nevaccinate, iar două au fost înregistrate la copii de până în 9 ani.

Citeste si:

Tocmai pentru a încuraja vaccinarea în rândul copiilor, în Vrancea, de exemplu, se organizează la acest sfârșit de săptămână o acțiune specială, comunică RRA.

Cu o creștere de la o zi la alta a numărului de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, Vrancea a ajuns în ultima zi a lunii septembrie la o rată de incidență de 1,9 la mia de locuitori.

A crescut și numărul copiilor depistați COVID pozitiv, cu excepția raportărilor aferente ultimei zile din septembrie, cifra fiind de peste 90.

Situația a dus și la suspendarea activității didactice pentru 51 de clase și grupe școlare din întreg județul, în care învață peste 1.300 de elevi.

Îngrijorate de numărul redus al elevilor eligibili pentru vaccinare și care s-au imunizat până în prezent, autoritățile sanitare din județ intenționează organizarea în aer liber a unui eveniment în weekend în care să fie invitați și părinții.

Aceștia vor primi informații amănunțite despre cele două seruri folosite pentru vaccinarea copiilor între 12 și 18 ani, despre efectele adverse, dar și despre riscurile la care se expun la infecția cu noile mutații ale virusului SARS-CoV-2 persoanele nevaccinate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.