Medic: aceasta este noua normă pentru tensiunea arterială

Potrivit medicului rus Dr. Elena Malysheva, medicina de astăzi este ghidată de noi norme pentru o tensiune arterială sănătoasă – nu ar trebui să fie mai mare de 120 la 80.

Noua normă pentru tensiunea arterială

Doctorul în științe medicale Elena Malysheva atrage atenția asupra faptului că ideile medicilor moderni despre tensiunea arterială normală s-au schimbat semnificativ în ultimii ani.

„Astăzi, tensiunea arterială care era clasificată drept hipotensiune arterială este considerată normală. Percepția asupra presiunii s-a schimbat. Acum sunt prescrise noi valori (ca standard). Doar un singur tip de presiune este considerat normal – 120 peste 80”, spune profesorul Malysheva.

Cardiologul rus Dr. German Gandelman, observă că, în cazurile în care presiunea depășește standardul specificat, astăzi este interpretată ca fiind ridicată.

„Atunci când presiunea ajunge la 130 cu 80, vorbim deja de presiune ridicată, deși hipertensiunea nu a fost încă diagnosticată”, precizează cardiologul. „O presiune de peste 130 peste 80 înseamnă că o persoană are hipertensiune de gradul unu”, avertizează doctorul Gandelman.

Elena Malysheva îi sfătuiește pe adulți să își controleze tensiunea arterială și dacă aceasta este ridicată să nu se consoleze cu faptul că aceste cifre sunt un efect temporar

Una dintre consecințele hipertensiunii arteriale este un accident vascular cerebral: „Dacă presiunea cu parametri de 140 până la 90 duce la stoarcerea unui vas, peretele vascular se va sparge mai devreme sau mai târziu. Valoarea de bază a presiunii pe care trebuie să o urmărim este de 120 până la 80 și mai jos”, spune medicul în concluzie.

Care sunt cauzele presiunii ridicate?

În marea majoritate a cazurilor, presiunea ridicată este de natură „primară”, cauza apariției sale fiind necunoscută. Cu toate acestea, la un anumit număr de pacienți, hipertensiunea arterială este asociată cu afectarea funcției renale și suprarenale. În acest caz, este vorba de o creștere „secundară” sau simptomatică a presiunii.

Există mulți factori care contribuie la apariția hipertensiunii arteriale: predispoziția genetică, vârsta, consumul de cantități mari de sare, abuzul de alcool etc. Un stil de viață sănătos a fost cheia sănătății timp de mulți ani. Exercițiul fizic, consumul limitat de sare și alcool și reducerea greutății sunt deosebit de importante.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

2 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

2 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

3 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

3 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

4 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică