Sari la conținut

Apa pe care toți hipertensivii ar trebui să o evite. E foarte periculoasă

Hipertensiunea arteriala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Hipertensiune arteriala, factor de risc pe timp de vara

Un anumit tip de apă poate fi foarte periculoasă pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială este un factor de risc important în dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Aceasta se află, de fapt, în spatele diagnosticului și poate fi ușor controlată dacă este depustată în timp util.

Hipertensiunea poate fi controlată cu ajutorul tratamentelor pentru a reduce riscul de evoluție către alte boli cardiovasculare mai grave. Printre simptomele comune ale hipertensiunii putem aminti:

  • amorțeală și greață care nu par să aibă o altă cauză
  • durere retrosternală
  • vertij
  • adinamie
  • dispnee
  • cefalee occipitală

Hipetrensiunea poate fi agravată de un stil de viață nesănătos. Astfel, pentru a menține tensiunea în limite normale este important să eviți anumite produse care duc la creșterea bruscă.

Băuturi pe care trebuie să le eviți dacă ai hipertensiune

Apa carbogazoasă

Apele carbogazoase sunt foarte bogate în sare, iar consumul de sare trebuie să fie redus atunci cînd suferim de hipertensiune. De aceea, apa carbogazoasă poate fi limitată sau, cu atât mai bine, eliminată din dieta zilnică.

Ceai de lemn dulce

Băuturile care conțin lemn dulce tind să crească tensiunea arterială, inclusiv produsele care conțin extract de rădăcină de lemn dulce. De asemenea, sunt contraindicate deoarece pot provoca retenție de apă și pot scădea nivelurile de potasiu, dacă sunt consumate în exces. Potasiul este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale, cu atât mai mult dacă suferi de hipertensiune.

Cafea

Nu este un secret, cafeaua este una dintre băuturile care crește cel mai mult tensiunea arterială. Deși aceasta poate fi benefică în cantități moderate și poate îmbunătăți starea generală de sănătate, aceasta trebuie evitată dacă ai hipertensiune arterială. Consumul său trebuie să fie moderat sau ocazional, chiar dacă nu aveți hipertensiune, scrie BZI.

Alcoolul

În cazurile de hipertensiune arterială alcoolul trebuie evitat în general, indiferent de tip. Excepție pentru whisky, care ar tinde să fie benefic pentru dilatarea arterială, deci mai degrabă protectoare. Atâta timp cât rămâne în doze rezonabile. Dozele excesive cresc tensiunea arterială.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel