Sari la conținut

Această legumă populară trebuie consumată pentru curățarea intestinului

Din cuprinsul articolului

Una dintre cele mai frecvente complicații care afectează foarte mult sistemul digestiv este infecția cu paraziți. Prin adăugarea câtorva alimente la mesele frecvente, este posibil să le eliminăm cu ușurință și să simțim o îmbunătățire în scurt timp.

Paraziții intestinali sunt unul dintre cei mai mari dușmani ai digestiei, deoarece pot fi punctul de plecare pentru dezvoltarea unei boli grave. În plus, aceștia pot pătrunde cu ușurință în organism, ceea ce înseamnă că nimeni nu este scutit de această situație.

Conform Manualului MSD, definiția paraziților este următoarea: „microorganisme care trăiesc în interiorul unui alt organism și care, prin urmare, sunt numite și gazde”. În interior, aceștia profită de diversele substanțe nutritive care intră în organismul mai mare, ceea ce sfârșește prin a fi o hrană indirectă care are un impact asupra formării altor microbi.

Paraziții pătrund de obicei în organism prin două canale: gura și pielea. În ceea ce privește prima, se știe că aceștia provin din alimente sau alte lucruri care sunt eliminate în această cavitate. Cu ajutorul salivei, ei pot ajunge în tractul digestiv și astfel au acces liber la intestin.

Puterea usturoiului

Usturoiul a fost folosit în mod tradițional ca ingredient pentru condimentarea și aromatizarea alimentelor, dar este, de asemenea, recunoscut pe scară largă în medicina naturală pentru a completa tratamentul diferitelor afecțiuni.

Este considerat una dintre legumele cu cele mai multe proprietăți medicinale pentru organism. Este un aliment cu o valoare nutritivă ridicată și conține foarte puține calorii. Este bogată în vitaminele C și B6, precum și în minerale precum potasiu, fosfor și mangan, printre alte substanțe nutritive.

Usturoiul este considerat unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, datorită faptului că atacă agenții patogeni și ridică nivelul de apărare al organismului. Usturoiului i se atribuie cel puțin 60 de compuși cu proprietăți antimicrobiene, ceea ce îl face un remediu care atacă infecțiile bacteriene, virale și fungice. În special, ajută la eliminarea toxinelor și a bacteriilor patogene care afectează flora normală a intestinului, ceea ce îl face util pentru tratarea parazitozelor.

Cercetările efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Alexandria, citate într-un articol din ziarul mexican El Universal, au confirmat proprietățile sale antiparazitare. „Usturoiul conține aminoacizi, minerale și vitamine, ceea ce înseamnă că acest aliment este capabil să reducă în mod semnificativ cantitatea de paraziți care sunt găzduiți în organism”, precizează ziarul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel