Categories: Expertul zilei

Medic: ”Apa minerală e contraindicată în anumite cazuri pentru că poate contribui la evoluția unor afecțiuni”

Apa minerală – plata sau carbogazoasă – este o apă microbiologic pură. În general, aceasta are, după cum sugerează și numele, un continut ridicat de minerale care nu o recomandă pentru un consum zilnic.

Potrivit Administrației Americane care se ocupă de controlul alimentelor și medicamentelor (FDA), apa minerală trebuie să conțină, în mod natural, minerale și interzice producătorilor să adauge minerale în apă:

Mineralele care sunt adesea prezente în apa minerală includ:

Spre deosebire de apa de la robinet, apa minerală este îmbuteliată la sursă. Unii oameni preferă apa minerală datorită purității sale și a lipsei tratamentelor de dezinfecție chimică.

Apa minerală poate agrava anumite afecțiuni

Cu toate acestea, apa minerală poate fi supusă unor procese de prelucrare. Acestea pot include adăugarea sau îndepărtarea gazului cu dioxid de carbon (CO2) sau eliminarea substanțelor toxice, cum ar fi arsenicul. CO2 ajută la prevenirea oxidării și limitează creșterea bacteriană în apa minerală. Apa carbonatată natural are CO2 de la sursă.

Deși, au anumite beneficii pentru sănătate, apele minerale nu trebuie considerate produse totuși miraculoase.

”În unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru că pot contribui la evoluția unor afecțiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate în afecțiuni precum cele de sânge sau cardiace, renale, cancer, în diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregătit pentru metabolizarea unui conținut ridicat de săruri și oligoelemente. Astfel că, în cazul lor, se recomandă o apă slab mineralizată. Apa de la robinet filtrată este o opțiune sigură și convenabilă”, a explicat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Pe lângă asta, majoriatea apelor minerale sunt îmbuteliate în sticle de plastic care conțin bisfenol A sau BPA. Această substanță chimică poate interfera cu funcția hormonală normală.

Microplasticele, mici particule de plastic, sunt o altă preocupare potențială. Oamenii de știință au identificat microplastice în alimente și băuturi, precum și în produse din fructe de mare, bere și sare de masă.

În 2018, cercetătorii au publicat o revizuire sistematică a datelor actuale privind toxicitatea plasticului. Deși recunosc că sunt necesare mai multe cercetări, autorii raportează că microplasticele din apa minerală îmbuteliată nu par să prezinte un risc pentru siguranță.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

4 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

5 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

5 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

6 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

6 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic