Medic: cafeaua cu lapte reduce riscul acestei boli

Mulți oameni preferă să bea cafeaua fără lapte. Dar, potrivit nutriționistului rus Maria Volonkaina, preferința cafelei cu lapte poate fi un obicei sănătos din mai multe puncte de vedere.

Cafeaua cu lapte – de ce boală te poate proteja

În special, medicul spune că adăugarea de lapte în cafea reduce riscul de cancer esofagian. „Oamenii de știință susțin că cafeaua cu lapte protejează împotriva cancerului esofagian. Băutura fierbinte corodează țesuturile sensibile ale esofagului. Ulterior, se pot forma tumori maligne. Laptele scade temperatura băuturii și datorită rețelei este mai bine absorbită în organism”, a declarat medicul.

Dr. Maria Volonkina adaugă că atunci când bei cafea neagră, absorbția de calciu în organism scade, iar adăugarea de lapte în băutură ajută la compensarea acestei deficiențe.

Specialistul avertizează că nu toți oamenii pot bea cafea cu lapte. Această băutură este strict contraindicată în prezența bolilor cronice sau a bolilor tractului gastrointestinal, patologii cardiovasculare, boli ale sistemului nervos. „În plus, este mai bine să refuzi cafeaua zilnică cu lapte dacă vrei să slăbești”, spune medicul.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cine nu ar trebui să bea cafea cu lapte?

Cafeaua cu lapte și diverși aditivi nu este recomandată persoanelor care doresc să slăbească. Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Yevgeny Arzamastsev.

Persoanele care beau cafea cu lapte de mai multe ori nu consideră această băutură un aliment și nici măcar nu se gândesc la conținutul său caloric. Dar, potrivit nutriționistului, aceasta este o greșeală gravă. Laptele din cafea acționează ca un factor caloric.

Adesea i se adaugă siropuri și zahăr. Toate acestea, bineînțeles, vor crește și mai mult conținutul caloric al băuturii, iar pe acest fond greutatea poate crește.

„Prin urmare, cafeaua cu lapte ar trebui să fie limitată sau cel puțin controlată de persoanele care doresc să slăbească, precum și de persoanele supraponderale. Acestea din urmă este mai bine să o excludă complet sau cel puțin să bea cafea pură”, recomandă expertul.

 

Recent Posts

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

8 minute ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

38 de minute ago

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

2 ore ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

2 ore ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

3 ore ago

Citeste si: