Alimente care îngroașă sângele. Mulți le consumă zilnic

Sângele gros, cu hipercoagulabilitate, este o afecțiune în care sângele este mai dens și mai lipicios decât în mod normal și se datorează unei anomalii în procesul de coagulare a sângelui.

Atunci când sângele este prea gros, afectează circulația oxigenului, a nutrienților și a hormonilor și poate provoca deficiențe nutriționale, precum și niveluri scăzute de oxigen sau o afecțiune cunoscută sub numele de hipoxie. Sângele gros poate duce, de asemenea, la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Pentru persoanele care au această afecțiune, se recomandă să fie atenți la unele alimente.

Alimente care subțiază sângele

Ce trebuie făcut atunci când o persoană are sânge gros? Poliglobulia, policitemia sau cunoscută în mod obișnuit ca „sânge gros” este o anomalie în coagularea sângelui, care face sângele mai dens și mai predispus la coagulare.

Potrivit Ojo, pentru tratarea acestui tip de sânge, medicamentele prescrise de medicul specialist pot fi consumate și însoțite de o dietă bogată în alimente anticoagulante naturale, precum:

  • Ceapa: excelenta ca anticoagulant natural
  • Usturoiul: previne formarea cheagurilor de sânge și reduce riscul coronarian.
  • Turmeric: ideal de adăugat la mese.
  • Ghimbir sau kion: previne acumularea sângelui.
  • Vitamina E: prezentă în grâu, ouă și migdale.
  • Somon, ton, păstrăv: bogat în Omega 3.
  • Vin roșu: previne coagularea prematură consumându-l cu moderație.
  • Strugurii: au același efect ca și vinul.
  • Rodie: o poți consuma în suc.
  • Apă: bea 2 litri de apă pentru a te menține și a preveni îngroșarea sângelui.

Alimente care îngroașă sângele

Pacienții cu coagulopatii trebuie să discute cu medicul hematolog și să evite consumul de alimente bogate în grăsimi.

Dacă urmați deja un tratament medical, trebuie să evitați sau să reduceți consumul de alimente care reduc eficacitatea medicamentelor precum alcoolul și alimentele bogate în vitamina K, de exemplu:

  • Brocoli
  • Spanac
  • castane
  • dovleci
  • Morcov

Ce cauzează îngroșarea sângelui?

Poliglobulia sau sângele gros este cauzată de scăderea oxigenului din sânge. Această anomalie poate fi prezentată prin:

  • Puțin oxigen: mai ales în zonele de mare altitudine, unde oxigenul este mai rar.
  • Persoanele cu probleme respiratorii.
  • Prezența unor tumori.
  • boli legate de hemoglobină.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

16 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

46 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică