Categories: Ştiri sănătate

Medic, despre patologia post-COVID: „Avem pacienți care au tulburări hematologice post-Covid”

Din cuprinsul articolului

Un număr însemnat de persoane raportează anumite manifestări post-COVID. Acestea pot fi resimțite în afecțiunile preexistente, prin accentuarea simptomelor specifice, sau pot fi afecțiuni noi, dezvoltate după recuperarea post-COVID. Recent, medicii au observat o schimbare în această patologie, diferită față de alte valuri precedente.

Patologia post-COVID a suferit anumite modificări, anunță managerul spitalului de pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, Alina Belu.

Până acum, majoritatea manifestărilor erau resimțite la nivelul plămânilor sau a sistemului digestiv. De la o vreme, însă, experții au sesizat că această patologie se poate manifesta și prin anumite tulburări hematologice.

De asemenea, Dr. Alina Belu susține că acest lucru este întâlnit inclusiv în cazul copiilor. Incidența la adulți este egală cu cea observată la copii, reprezentând o diferență majoră, raportată la valurile precedente.

Modificări în patologia post-COVID

Peste 1.875 de oameni suferă de o formă gravă a bolii şi sunt la terapie intensivă, iar 29 dintre ei sunt minori, potrivit RRA.

De altfel, în ultima vreme tot mai mulţi copii au fost diagnosticaţi cu Covid-19, o situaţie pusă de managerul spitalului de pediatrie Sfanta Maria din Iaşi, Alina Belu, pe seama numărului mare de infectări din rândul adulţilor.

„Noi am văzut o incidență crescută, în momentul când la adulți a fost aceeași incidență crescută. Copiii stau în aceeași locuință cu adulții.

În momentul când scade la adulți, constatăm și noi o incidență scăzută la copii. Ideal ar fi ca părinții să fie vaccinați și copiii să fie protejați, să ia măsuri de prevenire a infecției.

Patologia Covid, pozitiv Covid la pacienții pediatrici rămâne cu manifestările digestive sau pulmonare. Ceea ce apare nou este patologia post-Covid. Avem pacienți care au tulburări hematologice post-Covid”, a declarat Dr. Alina Belu.

La nivel naţional au fost anunţate la prânz aproape 7.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus confirmate dintr-un număr mai mic de teste efectuate în 24 de ore.

Recent Posts

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

44 de minute ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

10 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

11 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

11 ore ago

Citeste si: