Categories: Ştiri sănătate

Medic: Este posibil să facem vaccinul în fiecare iarnă

Europa se confruntă cu o situație epidemiologică fără precedent. Multe țări se află sub presiunea noilor valuri, iar numărul de infectări crește de la o zi la alta. 

Astfel, medicii susțin că vaccinul anti-COVID este singura soluție sigură și eficientă de a lupta împotriva coronavirusului.

Prin urmare, am putea fi nevoiți să administrăm vaccinul în fiecare iarnă, pentru a consolida răspunsul imun al organismului.

Este posibil să facem vaccinul în fiecare iarnă

Medicul Adrian Marinescu a intervenit în direct la Antena 3 unde a explicat că doza de ”booster” a vaccinului anti-Covid-19 ar putea fi făcută în fiecare iarnă.

”Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă. Oricum, trebuie să aducem aminte că familia de coronavirus este mare şi dintotdeauna conviețuiește cu noi.

SARS-CoV-2 este doar un membru din această familie. Până la urmă, dacă reușim să fim în acel punct de conviețuire cu virusul şi viaţa noastră să se desfășoare normal, şi pentru acest lucru ne trebuie un vaccin ca să ne asigure protecţia, este ceva ce noi toţi ne-am dori.

Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani, este clar că deja suntem în momentul în care facem booster.

Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut. Să sperăm că valul cinci va însemna un număr de infecții, în mare parte, uşoare, pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Maratoane de imunizare în toată țara

Românii sunt în continuare dezinteresaţi să se vaccineze, chiar dacă în acest weekend autorităţile au organizat din nou maratoane de imunizare. Ieri, sub 20.000 de persoane au primit prima doză sau pe cea unică a unui ser anti-COVID, alte aproape 60.000 imunizându-se cu schema completă.

Ultimul bilanţ al pandemiei reconfirmă tendinţa de scădere a numărului de îmbolnăviri. Ieri s-au înregistrat aproape 2.700 de cazuri noi, din aproape 41.000 de teste.

Puţin peste 200 de oameni au decedat din cauza COVID-19, iar la terapie intensivă se află aproape 1.600 de pacienţi. Cele mai multe cazuri noi de infectare sunt în Capitală şi în Cluj, Bihor şi Braşov, iar pentru a 30 zi consecutive la Bucureşti incidenţa a coborât la 4,05 cazuri la mia de locuitori.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

9 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

10 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

11 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: