duminică, noiembrie 28, 2021

Europa se confruntă cu o situație epidemiologică fără precedent. Multe țări se află sub presiunea noilor valuri, iar numărul de infectări crește de la o zi la alta. 

Astfel, medicii susțin că vaccinul anti-COVID este singura

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

soluție sigură și eficientă de a lupta împotriva coronavirusului.

Prin urmare, am putea fi nevoiți să administrăm vaccinul în fiecare iarnă, pentru a consolida răspunsul imun al organismului.

Este posibil să facem vaccinul în fiecare iarnă

Medicul Adrian Marinescu a intervenit în direct la Antena 3 unde a explicat că doza de ”booster” a vaccinului anti-Covid-19 ar putea fi făcută în fiecare iarnă.

”Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă. Oricum, trebuie să aducem aminte că familia de coronavirus este mare şi dintotdeauna conviețuiește cu noi.

SARS-CoV-2 este doar

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

un membru din această familie. Până la urmă, dacă reușim să fim în acel punct de conviețuire cu virusul şi viaţa noastră să se desfășoare normal, şi pentru acest lucru ne trebuie un vaccin ca să ne asigure protecţia, este ceva ce noi toţi ne-am dori.

Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani, este clar că deja suntem în momentul în care facem booster.

Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut. Să sperăm că valul cinci va însemna un număr de infecții, în mare parte,

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

uşoare, pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Maratoane de imunizare în toată țara

Românii sunt în continuare dezinteresaţi să se vaccineze, chiar dacă în acest weekend autorităţile au organizat din nou maratoane de imunizare. Ieri, sub 20.000 de persoane au primit prima doză sau pe cea unică a unui ser anti-COVID, alte aproape 60.000 imunizându-se cu schema completă.

Ultimul bilanţ al pandemiei reconfirmă tendinţa de scădere a numărului de îmbolnăviri. Ieri s-au înregistrat aproape 2.700 de cazuri noi, din

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

aproape 41.000 de teste.

Puţin peste 200 de oameni au decedat din cauza COVID-19, iar la terapie intensivă se află aproape 1.600 de pacienţi. Cele mai multe cazuri noi de infectare sunt în Capitală şi în Cluj, Bihor şi Braşov, iar pentru a 30 zi consecutive la Bucureşti incidenţa a coborât la 4,05 cazuri la mia de locuitori.

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri