joi, ianuarie 27, 2022

În timp ce rata de vaccinare este extrem de scăzută, la nivel european, autoritățile adopta multiple măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului. Printre aceste măsuri a revenit carantinarea, care vizează persoanele nevaccinate.

În Europa, crește în continuare numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus, unele țări recurg la impunerea de noi restricții, în încercarea de a stăvili acest fenomen generat în principal de rata scăzută a vaccinării anti-COVID, comunică RRA.

Te-ar mai interesa: Vestea momentului despre Omicron. Arafat: Este o s...

Măsuri pentru limitarea răspânirii virusului

În Olanda a fost reintrodusă aseară carantina parțială pentru a face față numărului tot mai mare de cazuri de COVID.

Poliția a arestat 15 persoane într-un oraș din nordul țării, unde forțele de ordine s-au confruntat cu sute de oameni nemulțumiți de închiderea, de la 8:00 seara, a barurilor cafenelelor și restaurantelor.

Măsura se va lua până în 4 decembrie iar clienții sunt obligați să prezinte certificatele verzi. Ora obligatorie de închidere nu se aplică și teatrelor, sălilor de cinema și de concerte.

Meciurile și întâlnirile sportive pot avea loc, dar fără prezența spectatorilor în tribune. Şi Austria plasează în carantină, de mâine pentru 10 zile, circa două milioane de persoane nevaccinate. Cancelarul austriac a explicat azi că trebuie pus capăt cercului vicios al infectărilor provocat de rata ,,rușinos de scăzută a vaccinării”.

Te-ar mai interesa: Se caută voluntari! Oamenii de știință, în lupta d...

Aproximativ 65% din populația Austriei este imunizată anti-COVID cu schema completă – notează Reuters. Potrivit noilor măsuri, oamenii nevaccinați vor putea ieși din casă doar pentru anumite activități considerate vitale, cumpărături de produse esențiale, mers la serviciu, la școală sau la medic.

Ei își mai pot părăsi locuințele pentru o scurtă plimbare sau pentru a se vaccina.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente cinci simptome Covid. Primele s...

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor arată într-un rapport acum două zile că 10 țări din Uniunea Europeană, între care Olanda, se află într-o situație foarte îngrijorătoare în ce privește evoluția COVID, iar alte 10, între care au Austria și România, într-una îngrijorătoare. Metoda utilizată include nu doar valorile absolute, numărul de cazuri, spitalizări și decese, ci și evoluția lor recentă.

Te-ar mai interesa: Se va încheia vreodată pandemia COVID-19? Experții...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private