Medic: respirația urât mirositoare poate fi semnalul de alarmă al cancerului

Respirația urât mirositoare ar putea fi un semn precoce al cancerului de cap și gât, potrivit unui expert de nivel mondial. Tumorile care afectează gura, nasul și gâtul sunt în creștere.

Cu toate acestea, aceste tipuri de cancer uneori nu au semne de avertizare vizibile, deoarece infecția fără simptome poate declanșa boala.

În ciuda faptului că semnele trec adesea neobservate sau sunt confundate cu alte afecțiuni, mai puțin grave, există câteva „steaguri roșii” pe care ar trebui să țină cont.

Medic: respirația urât mirositoare poate fi semnalul de alarmă al cancerului

Potrivit dr. Jiri Kubes, directorul medical al centrului principal de tratament al cancerului, Proton Therapy Center, un semn neobișnuit al bolii este respirația mirositoare.

„Cancerul de cap și gât este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapidă creștere din lume, iar un diagnostic precoce poate face o diferență majoră în șansele de a-l învinge.

Unele dintre primele simptome pot fi confundate cu ușurință cu alte afecțiuni comune, așa că este important să fii conștient de orice modificare a corpului tău și să abordezi orice îngrijorări.

Mulți oameni suferă de respirație urât mirositoare din când în când, dar ar putea fi un semn de avertizare timpurie al cancerului și ar trebui monitorizat îndeaproape. O durere persistentă în gât care durează mai mult de două săptămâni este, de asemenea, unul dintre simptomele mai puțin cunoscute ale cancerului de cap și gât”, a explicat dr. Kubes, potrivit Daily Record. 

Diagnosticul precoce este important atunci când vine vorba de cancerul de cap și gât, precum și alte tipuri de boală.

Potrivit expertului, există în prezent o șansă de supraviețuire de 90% dacă cancerul la cap și gât este diagnosticat precoce. La polul opus, rata de supraviețuire poate scădea cu până la 40% dacă ești diagnosticat târziu.

Alte simptome ale cancerului de cap și de gât

Multe dintre semnele roșii timpurii ale cancerului de cap și gât sunt confundate cu alte boli, așa că este important să discutați cu un medic dacă aveți simptome îngrijorătoare pentru a exclude ceva grav.

„Durerile gingiilor, ulcerele și durerile din dinți, pete albe sau roșii în gură pot fi, de asemenea, semne revelatoare”, a explicat expertul.

„Un alt simptom precoce obișnuit constă în urechi înfundate în mod persistent sau durerea de urechi persistentă. Și umflarea unei părți a gâtului sau o anumită rezistență la atingerea unei părți a gâtului, ar putea fi, de asemenea, un indicator”, a adăugat dr. Kubes.

Este important de reținut că a avea oricare dintre aceste simptome nu trebuie neapărat să fie un motiv de alarmă. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat, este important să faceți o programare cu medicul dumneavoastră de familie.

Recent Posts

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

29 de minute ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

59 de minute ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

o oră ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

2 ore ago

Acești români ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 Septembrie 2024. Legea ar urma să fie schimbată

Cu toate că Guvernul garantează că veniturile se vor majora de la 1 septembrie 2024,…

2 ore ago

Profesorul Constantin Dulcan: Boala începe din minte și se vindecă prin minte

Profesorul Constantin Dulcan ne destăinuie care este secretul longevității, precum și ce înseamnă de fapt…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra