Sari la conținut

Cancer de amigdale: semnul nedureros din gât. Atenție și la durerea din urechi

Cancer de amigdale: semnul nedureros din gât. O recunoaștere cât mai curând posibil a simptomelor cancerului ar putea salva vieți.

Cu toate acestea, semnele ar putea să nu fie întotdeauna evidente. Dar există un indicator care ar putea fi ușor de identificat pe gât. Dacă observați oricare dintre aceste simptome descrise mai jos și aveți îngrijorări, este recomandat să consultați un medic. 

Cancer de amigdale: semnul nedureros din gât care ar putea indica boala ucigașă

Potrivit Cancer Research UK, un nodul „nedureros” în gât ar putea însemna că aveți cancer de amigdale (sau amigdalian). Ar putea fi, de asemenea, însoțită de o durere în gât, dureri de urechi și dificultăți la înghițire.

Amigdalele sunt două glande care se găsesc în partea din spate a gâtului. Ele se află în partea gâtului din spatele gurii, numită și orofaringe. Amigdalele sunt acolo pentru a ajuta la reducerea infecției prin oprirea pătrunderii germenilor dăunători prin gură și nas.

Mayo Clinic a explicat mai multe despre boală: „Cancerul de amigdale se formează atunci când celulele sănătoase din amigdale dezvoltă modificări în ADN-ul lor. ADN-ul unei celule conține instrucțiuni care îi spun unei celule ce trebuie să facă.

Modificările le spun celulelor să crească fără control și să continue să trăiască atunci când celulele sănătoase ar muri în mod normal. Celulele care se acumulează formează o tumoare care poate crește dincolo de amigdale și se poate răspândi în alte zone ale corpului”. 

Cauzele acestui tip de cancer

  • Nu este clar ce cauzează cancerul de amigdale, dar medicii constată că virusul papiloma uman (HPV) joacă tot mai mult un rol.

Această infecție comună cu transmitere sexuală este detectată în majoritatea cancerelor de amigdale din Statele Unite. Cancerul de amigdale cauzat de HPV tinde să apară la o vârstă mai fragedă și este mai probabil să răspundă bine la tratamentele disponibile.

  • Fumatul și consumul regulat de alcool vă pot crește, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer de amigdale.

Pentru a verifica dacă aveți cancer la amigdale, medicul dumneavoastră vă va examina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel