Categories: Expertul zilei

Medic român, declarație incendiară. „Deocamdată, ar trebui să evităm să ne pupăm copiii sau nepoții”

Medic român, declarație incendiară. „Deocamdată, ar trebui să evităm să ne pupăm copiii sau nepoții”.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului a atras atenția asupra faptului că, potrivit unor studii internaționale, riscul de îmbolnăvire a unui copil în familie e de 8 ori mai mare decât în cazul unor colectivități organizate în care sunt respectate măsurile de protecție.

Acesta a declarat pentru Medika TV că, în ultima vreme, la nivelul întregii țări a fost remarcată o creștere a numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus care sunt internați în spitale și care provin din rândul copiilor. Această creștere este pusă pe seama modului în care s-a socializat în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Între 5 și 10% din noile cazuri zilnice infectare cu noul coronavirus sunt înregistrate în rândul copiilor. S-a înregistrat o ușoară creștere în ultima perioadă a cazurilor care ajung la spital, dar rata îmbolnăvirilor se menține, în linii mari, în limitele care existau și anterior”, a declarat dr. Mihai Craiu.

Medic român, declarație incendiară. „Deocamdată, ar trebui să evităm să ne pupăm copiii sau nepoții”

Acesta a mai spus că o măsură de preventie împotriva covid, oricât de radicală ar putea suna, ar fi evitarea momentelor de tandrețe în familie. Dr. Mihai Craiu este de părere că părinții și bunicii ar trebui să evite să-și mai sărute copiii.

„E un gest care face parte din umanitatea noastră, așa ne exprimăm afecțiunea. Dar, din păcate acest gest nu este recomandat acum. O să putem să ne pupăm în siguranță copiii și nepoții când o să avem două doze de vaccin făcute. Nu vrea să fiu înțeles greșit. Ce vreau să spun e un îndemn la responsabilitate.

Câtă vreme bună parte din cei infectați nu au simptome, iar proporția variază între 25-40 la sută dintre cei infectați care nu dezvoltă simptome și, de bună credință, își pupă copiii, nepoții. Deocamdată ar trebui să evităm atingerea cu salivă a unor părți ale corpului copilului, care ar putea ajunge în vecinătatea ochilor, nasului și gurii”,  a spus dr. Mihai Craiu.

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

7 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

8 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

8 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

9 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

9 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia