Categories: Ştiri sănătate

Medic: Suntem ca într-un război, chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic

Campania de vaccinare anti-COVID are un ritm tot mai lent, anunță experții. Acest lucru ne poate costa scump în viitorul apropiat, odată cu apariția următoarelor valuri. Medicii susțin că vaccinarea este singura soluție de a evita aceleași consecințe cu care ne-am confruntat până acum.

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România, face un alt apel la populație, în speranța accelerării campaniei de vaccinare.

Medicul susține că suntem într-un război cu un inamic pe care nu îl putem vedea cu ochiul liber, dar căruia îi simțim din plin urmările.

Valeriu Gheorghiță subliniază faptul că avem armele necesare pentru această luptă, însă este fundamental să le folosim cât mai bine și cât mai curând.

Valeriu Gheorghiță: Suntem ca într-un război

„Campania de vaccinare trebuie să fie un moment care să ne unească, care să ne cheme la solidaritate şi la responsabilitate. În aceste momente extrem de dificile, în această perioadă a pandemiei, ar trebui să fim mai uniţi decât niciodată, pentru că prin momente dificile trecem cu bine doar dacă suntem uniţi şi solidari.

Şi aş vrea să spun, dragi români, că suntem ca într-un război, chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul.

Dar noi avem o armă la îndemână care se numeşte vaccin

Unii ştiu să folosească deja acestă armă, ştiu cum să se apere şi s-au vaccinat. Sunt încă multe persoane care sunt ezitante, cărora le este frică să folosească această armă şi înţelegem acest lucru şi din acest motiv ne aflăm aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească acestă armă, cum să folosească vaccinul şi de ce trebuie să se vaccineze.

Pentru că dacă nu facem acest lucru, acest inamic va avea mână liberă, va avea drum liber să infecteze în continuare sute şi mii de oameni, să genereze în continuare multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secţia de terapie intensivă şi vedem că în momentul de faţă capacitatea secţiilor de terapie intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români, de semeni de-ai noştri, mor din cauza COVID 19, pentru că au fost expuşi acestor teorii ale dezinformării şi pentru că nu am reuşit să-i convingem la timp de beneficiile şi de importanţa vaccinării.

Trebuie să înţelegm că în aceste momente dificile pentru noi trebuie să ne unim toţi forţele şi să luptăm împotriva pandemiei COVID-19. Este, dacă vreţi, o chemare la solidaritate, este o chemare la unitate, să evităm dezbinarea în perioada aceasta şi să încercăm fiecare în domeniul lui de activitate să impunem atât respectarea măsurilor igienico-sanitare, cât şi informarea”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, la DIGI 24.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică