Sari la conținut

Medic: Suntem ca într-un război, chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic

Multime de oameni
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un miliard de oameni va avea osteoartrita pana in 2050

Campania de vaccinare anti-COVID are un ritm tot mai lent, anunță experții. Acest lucru ne poate costa scump în viitorul apropiat, odată cu apariția următoarelor valuri. Medicii susțin că vaccinarea este singura soluție de a evita aceleași consecințe cu care ne-am confruntat până acum.

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România, face un alt apel la populație, în speranța accelerării campaniei de vaccinare.

Medicul susține că suntem într-un război cu un inamic pe care nu îl putem vedea cu ochiul liber, dar căruia îi simțim din plin urmările.

Valeriu Gheorghiță subliniază faptul că avem armele necesare pentru această luptă, însă este fundamental să le folosim cât mai bine și cât mai curând.

Valeriu Gheorghiță: Suntem ca într-un război

„Campania de vaccinare trebuie să fie un moment care să ne unească, care să ne cheme la solidaritate şi la responsabilitate. În aceste momente extrem de dificile, în această perioadă a pandemiei, ar trebui să fim mai uniţi decât niciodată, pentru că prin momente dificile trecem cu bine doar dacă suntem uniţi şi solidari.

Citeste si:

Şi aş vrea să spun, dragi români, că suntem ca într-un război, chiar dacă noi nu vedem cu ochiul liber acest inamic, vedem cât de mult rău poate să facă şi acest inamic este virusul.

Dar noi avem o armă la îndemână care se numeşte vaccin

Unii ştiu să folosească deja acestă armă, ştiu cum să se apere şi s-au vaccinat. Sunt încă multe persoane care sunt ezitante, cărora le este frică să folosească această armă şi înţelegem acest lucru şi din acest motiv ne aflăm aici, să le arătăm oamenilor cum să folosească acestă armă, cum să folosească vaccinul şi de ce trebuie să se vaccineze.

Pentru că dacă nu facem acest lucru, acest inamic va avea mână liberă, va avea drum liber să infecteze în continuare sute şi mii de oameni, să genereze în continuare multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secţia de terapie intensivă şi vedem că în momentul de faţă capacitatea secţiilor de terapie intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români, de semeni de-ai noştri, mor din cauza COVID 19, pentru că au fost expuşi acestor teorii ale dezinformării şi pentru că nu am reuşit să-i convingem la timp de beneficiile şi de importanţa vaccinării.

Trebuie să înţelegm că în aceste momente dificile pentru noi trebuie să ne unim toţi forţele şi să luptăm împotriva pandemiei COVID-19. Este, dacă vreţi, o chemare la solidaritate, este o chemare la unitate, să evităm dezbinarea în perioada aceasta şi să încercăm fiecare în domeniul lui de activitate să impunem atât respectarea măsurilor igienico-sanitare, cât şi informarea”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, la DIGI 24.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.