Categories: Ştiri sănătate

Reacția SANITAS după incendiul de la Ploiești: „Voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2”

Un incendiu s-a produs, joi dimineață, la spitalul suport-Covid Movila din Ploiești. Doi pacienți au murit, a transmis ISU Prahova. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul spitalului. Incendiul ar fi fost stins de personalul medical.

„Informațiile sunt legate de acest eveniment nedorit care a avut loc după ora 4, s-a activat planul roșu de intervenție, a fost o intervenție cu foarte multe ambulanțe, inclusiv trimise din București. Focul a fost stins într-o perioadă scurtă dar, din păcate, două persoane care se aflau în această parte a clădirii, a secției exterioare a spitalului de boli infecțioase au decedat. Urmează, evident, o anchetă care, probabil, va fi și de altă natură, să stabilească exact motivul și cauzele care au dus la acest eveniment nedorit.

15 pacienți care se aflau în secția exterioară sunt transferați, au fost duși la UPU a Spitalului Județean Ploiești pentru a fi evaluați. Se pare că nu sunt între ei persoane care s-ar afla într-o stare gravă, nu au suferit arsuri.

În schimb, infirmiera care era în salonul respectiv este transferată la Spitalul Floreasca, având  arsuri, vedem după evaluare în ce stadiu este și va fi internată și tratată la București”, a spus ministrul sănătății, Attila Cseke, la Digi24.

Cei doi pacienți care și-au pierdut viața erau bărbați, în vârste de 74 de ani și, respectiv, 75 de ani. Erau singurii pacienți care se aflau în salon. Alți 20 de pacienți aflați în alte saloane au fost evacuați. Ulterior, a fost activat Planul Roșu de Intervenție pentru gestionarea siuației. O infirmieră a fost rănită în urma incendiului.

Federaţia Sanitas a angajaţilor din sistemul sanitar acuză politicienii că sunt autorii morali ai crizelor din spitale. Reacţia sindicaliştilor vine joi după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, în urma căruia doi pacienţi au murit.

„Un nou incendiu, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti îndoliază sistemul de sănătate. Doi pacienţi decedaţi, o colegă infirmieră se luptă pentru viaţa ei după ce 40% din suprafaţa corpului este arsă, alţi pacienţi transferaţi de urgenţă, distrugeri materiale. Alte victime, aceeaşi cauză: infrastructura spitalicească cedează sub povara presiunii crizei sanitare. De câte victime mai aveţi nevoie, voi politicienii, pentru a vă face datoria pentru care aţi ajuns acolo, la conducerea ministerelor, a guvernului, a ţării?”, a transmis Federaţia Sanitas.

Reprezentanţii organizaţiei susţin că indiferenţa şi incompetenţa politicienilor au ucis la Institutul Matei Balş, la spitalul din Piatra Neamţ, la spitalul din Constanţa – şi lista poate continua: „Juridic, ceea ce faceţi voi se numeşte <ucidere din culpă> sau cel puţin complicitate la ucidere din culpă”.

„Incompetenţa voastră managerială ucide! Nepăsarea manifestată timp de 30 de ani faţă de nevoile sistemului de sănătate ucide! Lipsa voastră de strategii pe termen lung pentru sistemul de sănătate ucide! Lipsa investiţiilor în infastructua de sănătate ucide! Jumătăţile de măsură politică şi managerială cu care vă jucaţi de atâta timp în sistemul de sănătate ucid!”, au mai transmis sindicaliştii.

„Dintr-un punct de vedere voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2. Virusul este un agent patogen care se replică pentru a exista: el nu are conştiinţă, el nu ştie că ucide. În schimb voi, politicieni ajunşi în vârful piramidei puterii, aţi pierdut pe undeva, în drumul vostru conştiinţa pe care se presupune că ar fi trebuit să o aveţi”, mai spun reprezentanţii Sanitas.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

11 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

12 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

13 ore ago

Citeste si: