Categories: Ştiri sănătate

Medicament pentru boli pulmonare descoperit și conceput de AI. Acum, deja în studiile pe oameni

Un medicament pentru tratarea bolilor pulmonare cronice va deveni unul dintre primele medicamente dezvoltate în întregime de inteligența artificială (AI) care ajunge la a doua fază a studiilor clinice.

Insilisco Medicine, o companie farmaceutică susținută de China, a folosit date AI pentru a identifica proteinele din corpul uman care sunt asociate cu bolile pulmonare și apoi a dezvoltat molecule care ar putea fi folosite pentru a lupta împotriva acestei boli, potrivit Financial Times.

Primul medicament realizat de inteligența artificială

Insilico Medicine a anunțat luni că a testat un nou medicament, INS018_055, pe un pacient care era tratat pentru fibroză pulmonară idiopatică. Potrivit Institutului Național de Sănătate, a doua fază a testării clinice este punctul în care cercetătorii determină dacă tratamentul în curs de dezvoltare este efectiv eficient.

Acest studiu de fază a doua va implica aproximativ 60 de persoane din China și Statele Unite. Președintele companiei, Alex Zhavoronkov, a lăudat progresul într-o declarație.

„Acest prim candidat la medicament care va trece în Faza 2 este un adevărat punct culminant al abordării noastre end-to-end de a face legătura între biologia și chimia cu învățarea profundă. Acesta este o piatră de hotar semnificativă nu numai pentru noi, ci și pentru toată lumea din domeniul descoperirii de medicamente accelerate de AI”, a spus Zhavoronkov.

Zhavoronkov consideră că medicamentele generate de inteligența artificială pot „dubla productivitatea” majorității companiilor farmaceutice importante, economisind în același timp doi până la patru ani de dezvoltare.

„Este extrem de important să poți genera cantități uriașe de date pentru a te asigura că AI-ul tău este consolidat, dar și pentru a te asigura că învață constant”, a spus el pentru Financial Times.

„Pregătim calea pentru noi tipuri de inteligență artificială care pot merge de la capăt la capăt Așadar, acoperim întregul ciclu de viață al cercetării și dezvoltării farmaceutice”, a mai spus Zhavoronkov.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

6 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

7 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

8 ore ago

Citeste si: