Medicamentul care te face să trăiești până la 120 de ani

Este vorba despre medicamentul metformină, destinat tratamentului diabeticilor, care conține elemente-cheie pentru prelungirea speranței de viață. Testele pentru acest medicament au fost realizate doar pe animale, dar vor fi testași și oamenii în SUA.

Cercetătorul scoţian Gordon Lithgow, de la Buck Institute for Research on Ageing din California, unul dintre autorii studiului, a declarat: „Dacă ţinteşti procesul de îmbătrânire şi îl încetineşti, atunci încetineşti toate bolile asociate îmbătrânirii”, citează Medifax. Este vorba de maladia Alzheimer, cancerul, demența.

„Este revoluţionar. Nu s-a mai întâmplat până acum”, a mai spus acesta. „Avem toate motivele să credem că este posibil. Viitorul înseamnă să luăm elementele de biologie pe care le-am dezvoltat până acum şi să le aplicăm pe oameni”, a mai spus acesta.

Îmbătrânirea nu este o parte inevitabilă a vieţii, spun specialiştii, explicând că toate celulele conţin un tipar ADN care, în principiu, ar putea face ca organismul să funcţioneze corect la nesfârşit. Însă, pe parcursul vieţii, miliardele de diviziuni celulare care au loc pentru ca organismul să funcţioneze corect face posibilă apariţia erorilor în acest proces de divizare. La un moment dat, organismul nu mai poate repara erorile. De exemplu, în cazul cancerului, celulele nu mai pot scăpa de mutaţii, fapt care determină apariţia tumorilor.

Cercetătorii cred că metformina – cel mai utilizat medicament antidiabetic, care este şi extrem de ieftin – este cel mai bun candidat în aceste teste clinice. Metformina creşte numărul moleculelor de oxigen eliberate într-o celulă, fapt care oferă robusteţe şi longevitate.

Medicamentul a fost testat pe viermii C.elegans, iar aceştia nu numai că au îmbătrânit mai lent, ci şi-au păstrat şi o stare bună de sănătate mai mult timp. La fel s-a întâmplat cu şoarecii folosiţi pentru testarea acestui medicament, rozătoarele beneficiind de o prelungire a vieţii cu 40%.

Nu în ultimul rând, anul trecut, cercetători de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie au descoperit că pacienţii umani care au primit ca tratament antidiabetic metformină au trăit mai mult decât persoane care nu sufereau de această boală. În medie, viaţa lor a fost prelungită cu opt ani.

A.

Sursa – Mediafax

 

Recent Posts

Prognoza meteo de Paște: Ploi în jumătate de ţară, cald în cealaltă jumătate

Avertizare meteorologică de Paște. ANM a făcut noi avertizări meeorologice: Sun prognozate ploi pe jumătate…

21 de minute ago

Anevrismul aortic. Medicamentul care poate salva multe vieți

Anevrismul de aortă este o dilatare patologică a unui segment al aortei, cu o tendință…

51 de minute ago

5 motive pentru care membrele tale amorțesc în timp ce dormi

5 motive pentru care membrele tale amorțesc în timp ce dormi! Potrivit experților, amorțeala membrelor…

o oră ago

Ceaiul care ajută la reumatism și la controlul zahărului din sânge

De aceea, iubitorii de ceai sunt mereu în căutarea unor variante care pot aduce beneficii…

2 ore ago

Sâmbăta Mare 2024. Tradiții și obiceiuri: Ce NU ai voie să faci

Sâmbăta Mare 2024. Sâmbăta Mare este ultima zi înainte de Paște. Pentru credincioși, este o…

2 ore ago

Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii

Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii. Pentru Berbec, eforturile fizice aduc armonie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic